RECREATIEKRING OOSTERMOER

Oostermoer: rol een uitdagend zintuigenland in!

Het Oostermoergebied is een verrassend uitdagend zintuigenland, dat centraal in Drenthe en Groningen ligt.
Een letterlijk en figuurlijk onderbelicht gebied. Want het is - ten onrechte - onbekend bij het grote publiek én heeft geen last van 'lichtvervuiling'; hier ervaar je de helderste sterrennachten. De bezoeker blijft zich verbazen over de openheid en schaal van het landschap met een ruimte en maatvoering zoals men die in ons overvolle Nederland nog maar zelden aantreft.

Recreatiekring Oostermoer daagt alle toeristen, voorbijgangers en bewoners uit om eens van de bekende Hondsrug te rollen om hier te komen genieten. Want in dit op eerste gezicht zo stille gebied zijn de mooiste luchten te ontdekken en de grootste regenbogen. Hier kan de bezoeker het weer in al zijn facetten op een intense manier beleven. Hier voelt, hoort, ruikt en ziet men nog de sporen van het verhaal van het veen, de bewogen geschiedenis van de vervening en de pioniers in de Veenkolonies. Een plek om te ontdekken en te veroveren.

In de Recreatiekring Oostermoer werken 42 ondernemers samen op gebied van Recreatie en Toerisme. Als ondernemers van diverse pluimage, kennen zij elkaar en elkaars product en daardoor de mooiste en inspirerende plekjes in deze streek. Zij tillen graag een tipje van de 'Veen' sluier op, om de bezoekers deelgenoot te maken met de vele mogelijkheden van het Oostermoergebied.
Deze enthousiaste gastheren en vrouwen van de Recreatiekring bieden een grote variëteit aan activiteiten, galerieën en musea, horeca en overnachtingsmogelijkheden.

Beleef in een donkere nacht het Perzische spreekwoord 'De nacht verbergt een wereld maar onthult een heelal', en herontdek de zeven sterren in de vorm van een steelpan, de Grote beer'. Bezoek eens alleen, met kinderen of geliefde een hunebed bij volle maan. Het maanlicht, de stoere eiken, het krassen van een uil, genoeg ingrediënten om de fantasie op hol te laten slaan. Ontdek al fietsend, wandelend of rijdend, door de karakteristieke lintdorpen, de prachtige imposante veenkoloniale boerderijen, overgebleven verveners villa's met hun art-nouveau decoraties, alsmede kleine 'verveners'woningen en winkeltjes. Bebouwing waarin een stuk verveninggeschiedenis herkenbaar is.
Luister al lopend door de toppen van de bomen over het boomkroonpad naar het gehamer van de bonte specht. Kruip in een konijnenhol op zoek naar kabouters en trollen.
Maak per stoomtrein een tocht terug in de tijd door de Groninger Veenkoloniën
Vaar al kanoënd over het eeuwenoude riviertje de Hunze en kijk heel dromerig naar de natuur en koeien in de mist.
Praat na in een 250 jaar oud dorpscafé. Geniet van elkaars verhalen onder het genot van warme chocolademelk of een goede neut 'Vervenersverdriet'

Natuurlijk nieuwsgierig geworden? Kijk op www.oostermoer.net wat Oostermoer kan bieden! Van harte welkom.


- einde persbericht -