Gemeente Barneveld


Controle en verwijdering asbestdeeltjes in woonwijk Barneveld gestart

Gisteren is een schuur bij een woonboerderij aan de Bloemendaallaan in Barneveld afgebrand. Daarbij zijn asbestvezels in de lucht gekomen die zijn neergeslagen op de grond en in een aantal straten van de aangrenzende wijk De Vaarst. Dit gebied is afgesloten. Vanochtend vroeg is een gespecialiseerd bedrijf begonnen met het controleren van de straten, de openbare ruimte en de opritten bij de woningen. De wegen en inritten zijn inmiddels gecontroleerd en vrijgegeven.

Aansluitend gaat het bedrijf vanmiddag verder met het controleren van de tuinen en daken van de woningen in het afgesloten gebied om te voorkomen dat eventuele verspreiding van asbestdeeltjes kan plaatsvinden. Zij doen hun best om vandaag de werkzaamheden zover mogelijk af te ronden. Lukt dat niet dan zetten zij morgen de werkzaamheden voort. De burgemeester heeft dit besluit genomen op advies van milieudeskundigen en ook om het gebied zo snel mogelijk vrij te kunnen geven.

Tijdens de werkzaamheden vanmiddag plaatst het bedrijf een bouwkeet op een speelveld in het afgesloten gebied. Daar zijn van het bedrijf en van de gemeente een medewerker aanwezig om de bewoners in het gebied antwoord te geven op vragen die zij mogelijk hebben.

Het bedrijf Hofstede zal woensdag 12 mei nog een nacontrole uitvoeren.

Barneveld, 8 mei 2004,
Communicatie

Noot aan de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gemeentelijk communicatieadviseurs:

Marja Hermsen (06) 22 56 59 14 of
Susanne van der Putt (06) 54 28 47 26