Ingezonden persbericht


Nederlandse introductie Microsoft Windows XP Media Center Edition

Media Center PC's dit najaar verkrijgbaar.

Schiphol-Rijk, 10 mei 2004 - Steeds meer consumenten zijn op zoek naar een manier om hun PC naadloos te integreren met hun TV, videorecorder, DVD speler en stereo-installatie, om zo bijvoorbeeld gemakkelijker de digitale audio- en videocollectie te kunnen beluisteren en bekijken. Met dit doel heeft Microsoft Windows XP Media Center Edition 2004 ontwikkeld. Een groot aantal PC-fabrikanten heeft aangekondigd dat zij in de tweede helft van dit jaar speciale PC's gaan aanbieden die met de Nederlandse versie van dit besturingssysteem zijn uitgerust. In navolging van andere Europese landen kunnen ook Nederlanders binnenkort genieten van het gemak en de mogelijkheden van Windows XP Media Center Edition.

Met Windows XP Media Center Edition 2004 transformeert de thuis-PC zich tot een compleet en gemakkelijk te gebruiken home entertainment systeem. Het combineert de mogelijkheden van de PC om traditionele PC-toepassingen te draaien - zoals Word en Excel - met nieuwe functies voor het bekijken en beluisteren van muziek, TV, foto's, digitale video en DVD's. Dankzij een bijbehorende afstandbediening kunnen al deze functies eenvoudig vanuit de luie stoel bediend worden. Windows XP Media Center Edition 2004 maakt gebruik van Windows Media Series 9 voor het creëren, beheren en afspelen van digitale muziek en video in de hoogst mogelijke kwaliteit.

De toepassingsmogelijkheden van Media Center PC's lopen uiteen van het bekijken van live TV-programma's en het beluisteren van muziek, tot het digitaal opnemen van TV-programma's en het afspelen van DVD's. Verder kunnen de digitale fotoalbums op de TV worden bekeken.

De volgende leveranciers hebben aangekondigd in de loop van dit jaar Windows Media Center PC's in Nederland te zullen gaan leveren: Dynabyte, Fujitsu Siemens, HP, MegaSellers, MyCom Computers, Norrod Computers, Packard Bell Electronics, Paradigit Computers, Q-motion Computers en Sky Computers.

Meer informatie over Windows XP Media Center Edition is te vinden op www.microsoft.com/windowsxp/mediacenter/

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software, diensten en Internet-technologie voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan diensten en producten - waaronder softwareoplossingen voor snel en flexibel zakendoen. Deze zijn ontwikkeld om mensen en organisaties nu en in de toekomst meer mogelijkheden te bieden voor toegang tot de informatie die zij nodig hebben, ongeacht op welke plaats, op welk moment en met welk apparaat.