Ingezonden persbericht


Persbericht

10 mei 2004

Software AG Nederland sluit eerste kwartaal boven verwachting af

Software AG, expert op het gebied van bedrijfsmodernisering en informatie integratie, heeft het eerste kwartaal van 2004 succesvol afgesloten in Nederland. Hoewel het eerste kwartaal van een nieuw jaar traditioneel een lastig kwartaal is voor de ICT sector, heeft Software AG Nederland in dit kwartaal belangrijke deals kunnen sluiten en het personeelsbestand uitgebreid.

Software AG is in haar Nederlandse vestiging het afgelopen kwartaal op 180 % van de verkoopdoelstellingen uitgekomen. De goede resultaten van de Nederlandse organisatie zijn vooral te danken aan een aantal nieuwe klanten en projecten die afgerond werden, zoals het centrale informatiesysteem van Amsterdam Airport Schiphol. De projectportefeuille is in dit kwartaal gegroeid met 300 % t.o.v. het eerste kwartaal van vorig jaar. Tevens breidde Software AG haar team van consultants en account managers uit door de aanstelling van verschillende ervaren medewerkers.

Software AG heeft haar strategie vorig jaar aangepast en richt zich voortaan op twee productlijnen; XML-gebaseerde integratieoplossingen en enterprise transactiesystemen. Deze duidelijk gerichte aanpak heeft zichtbaar bijgedragen aan de goede resultaten van Software AG Nederland.

"De groei van ons klantenbestand laat zien dat een nog altijd groeiend aantal organisaties kiest voor intensief gebruik van XML, omdat ze door het gebruik van deze standaard flexibel kunnen inspelen op toekomstige aanpassingen en uitbreidingen van hun informatiesystemen," aldus Huub Janse, Managing Director bij Software AG Nederland. "Met ons complete productaanbod beantwoorden we aan deze vraag en bieden we organisaties kwalitatief hoogwaardige en betrouwbare oplossingen."

(244 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Software AG
Software AG is één van Europa's grootste leveranciers van systeemsoftware en een wereldwijde leverancier van high-performance databases, systeemsoftware en -diensten. Met deze technologie kunnen gebruikers bedrijfskritische, cross-platform toepassingen draaien, het uitwisselen van gegevens tussen verschillende systemen vereenvoudigen en toonaangevende webapplicaties in traditionele IT-architecturen integreren. Software AG ontwikkelt producten en oplossingen die de XML (Extensible Markup Language) -standaard ondersteunen. Software AG is opgericht in 1969, het hoofdkantoor is gevestigd in het Duitse Darmstadt. Software AG heeft op dit moment ruim 2.500 medewerkers in meer dan 59 landen. In 2003 behaalde het concern een totale omzet van 422 miljoen euro. Software AG is genoteerd op de Frankfurt Stock Exchange (TecDAX, ISIN DE 0003304002 / SOW).