Politie Zaanstreek-waterland


09:20 09-MEI-04
LOC.: VOLENDAM, ST JOZEFSTRAAT

Politie zoekt getuigen van verkrachting in Volendam

In de St. Jozefstraat in Volendam werd afgelopen weekend een 25-jarige vrouw door een nog onbekende man verkracht. De politie is op zoek naar getuigen van dit misdrijf. In de nacht van zaterdag op zondag werd de vrouw op het plein tegenover de ingang van het Jozefgebouw door een man van ongeveer 30 jaar oud, met kort, krullend, donkerblond haar aangerand en verkracht. De man is ongeveer 1.80 meter lang en droeg een spijkerbroek. Opvallend was verder dat de man sprak met een Volendams accent. De vrouw probeerde zich te verweren door te schreeuwen en de man te schoppen en te slaan. Ze liep daarbij diverse schaafwonden op en pijn aan hoofd en rug. Hoewel de verkrachting deels achter geparkeerde auto's plaatsvond, zijn er waarschijnlijk mensen die er iets van gezien of gehoord hebben. Rond het tijdstip dat het gebeurde, tussen 01.00 uur en 03.15 uur, zijn er diverse jongeren op het plein geweest, onder meer om hun daar gestalde fiets op te halen. Er is in ieder geval één jongen geweest die gedurende langere tijd heeft gekeken richting de geparkeerde auto's waarachter de verkrachting plaatsvond. De politie is op zoek naar deze jongen en andere mensen die in de nacht van zaterdag op zondag iets hebben gezien of gehoord. Ook mensen die andere informatie hebben over deze zaak, worden dringend verzocht contact op te nemen met de afdeling Zedenzaken via 075-6271298. Anoniem contact opnemen met de politie kan via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).


13:15 09-MEI-04
LOC: PURMEREND, PURMERENDERWEG

Vier jongens aangehouden voor heling

De politie heeft vier jongens aangehouden, omdat zij verdacht werden van heling van gestolen goederen. De jongens waren in het bezit van een tas met kleding van een duur merk in de originele verpakking. Zij probeerden de kleding ver onder de marktprijs te verkopen. Uit het onderzoek bleek echter dat alleen een 17-jarige jongen uit Purmerend als verdachte kon worden aangemerkt. Hij zou de kleding van een andere jongen hebben gekregen. Naar de herkomst van de kleding wordt een onderzoek ingesteld. Bovendien bleek het te gaan om imitatiekleding. Tegen de verdachte wordt een proces-verbaal opgemaakt. De andere werden weer in vrijheid gesteld.


19:42 09-MEI-04
LOC: ASSENDELFT, GENIEWEG

Fietsster gewond na aanrijding met auto

Een 53-jarige fietsster uit Assendelft werd met verwondingen aan haar hoofd, handen en been naar het Rode Kruis ziekenhuis in Beverwijk gebracht na een aanrijding met een bestelbus. Deze bus, bestuurd door een 63-jarige man uit Assendelft reed in de richting van Assendelft de vrouw tegemoet. Om zoveel mogelijk rechts te rijden is de vrouw waarschijnlijk terechtgekomen in naast de weg gelegen verharding van puin. Vermoedelijk is zij daardoor de macht over haar stuur kwijtgeraakt en reed of viel daarna tegen de haar passerende bus.


19:50 09-MEI-04
LOC: PURMEREND, BOTERBLOEM

Kluizen gestolen uit een school

In de afgelopen vakantieweek werden uit een school twee kluizen gestolen. Het is onbekend hoe men de school is binnengekomen, want er waren geen braaksporen. Er vonden in die week wel schoonmaak- en onderhoudswerkzaamheden plaats. Mogelijk heeft men toen kans gezien een deur op scherp te zetten of anderszins. In de school brak men wel een toegangsdeur naar een magazijn open en stal daaruit de kluizen. In één van deze kluizen lag onder andere een pinpas, waarmee in de dagen daarna ruim E 35.500,- werd opgenomen. De pincode was niet in de kluis aanwezig. Waarom het alarm niet heeft gewerkt wordt eveneens onderzocht.
Eén kluis heeft de grootte van ongeveer een koelbox, de andere is wat kleiner. De kluizen moeten gezien hun gewicht met een auto zijn vervoerd. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met het wijkteam De Gors via 0900-8844.


20:20 09-MEI-04
LOC: MIDDENBEEMSTER, A7

Vrouw dodelijk verongelukt bij verkeersongeval

Een 39-jarige vrouw uit Hoorn is dodelijk verongelukt, nadat zij met haar auto tegen een boom was gereden. De vrouw is vermoedelijk op slag dood geweest. Getuige zagen de vrouw rijden op de linkerrijstrook in de richting van Hoorn. Plotseling reed zij over de rechterrijstrook naar de vluchtstrook en vervolgens de berm in. Daarna botste haar auto met de linkerzijkant tegen de boom. De oorzaak van het ongeluk is onduidelijk en wordt onderzocht. Het verkeer werd gedurende ruim twee uur over één rijstrook geleid.


09:01 10-MEI-04
LOC: KROMMENIE, ROSARIUMLAAN

Brandstichting in bouwkeet

In de avond of nacht van vrijdag op zaterdag heeft men brand gesticht in een bouwkeet. De keet staat op een afgesloten bouwterrein. Vermoedelijk is men over het hek geklommen. Vervolgens forceerde men een rolluik van de keet, vernielde het daarachter gelegen ruit en gooide brandbare materialen naar binnen. Dat is aangestoken, waarna meubilair en bouwtekeningen zijn verband. Het vuur is daarna kennelijk toch van zelf uitgegaan, maar de schade in en aan de keet is niettemin aanzienlijk. De politie is een onderzoek naar de daders gestart.


09:19 10-MEI-04
LOC: ZAANDAM, LIJNS TEWISZ ROGGEPLEIN

Vrouwen stelen geld van bejaarden

Twee onbekende vrouwen drongen de woning van bejaarden binnen en wisten daar een aantal bankbiljetten uit een portemonnee te stelen. De vrouwen belden aan bij de flat van de bejaarden en stelden zich aan de 87-jarige man voor als nieuwe buren. Daarbij vroeg zij of de man ook problemen had met de afvoer. De man werd daardoor zo overdonderd dat voor hij het wist één van de vrouwen al in zijn keuken stond en de andere in de hal van de woning. Op dat moment kwam zijn vrouw thuis, die de vrouwen herkenden als de vrouwen, die een dag eerder in de hal van de flat hadden geprobeerd haar tas te stelen. Daarop renden de vrouwen weg. Bij controle bleek het geld te zijn gestolen.
Beide vrouwen hadden een licht getinte huiskleur. De jongste was ongeveer 20 jaar en droeg een zwarte hoofddoek strak om haar hoofd heen. Zij had een mager postuur. De andere vrouw was ongeveer 50 jaar, had een gezet postuur en droeg een zwarte jas.
Een ieder die meent te weten wie deze vrouwen zijn, of informatie over hen kunnen verschaffen, wordt dringend verzocht te bellen met het wijkteam Zaandam - midden via 0900-8844. Er kan ook anoniem worden gebeld via Misdaad Anoniem (M) op het nummer 0800-7000


Verkeershandhaving

J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-100504

09-MEI-04
OOSTZAAN, KERKSTRAAT
ZAANDAM, HEIJERMANSSTRAAT

Gordel en snelheidscontrole

Zondagmiddag werden op de Kerkstraat in Oostzaan en op de Weer en de Heijermanstraat in Zaandam gordelcontroles gehouden. In totaal 33 inzittenden kregen een boete van E45,- voor het niet dragen van de gordel. Zestien bestuurders werden aan de kant gezet omdat zij te hard reden. Op de Weer werd een hoogste snelheid gemeten van 72 km per uur. Ook werden twee bromfietsers bekeurd voor het niet dragen van de helm en onverzekerd rondrijden.
Op de Kepplerstraat in Zaandam werd zondagavond een snelheidscontrole gehouden. Eén op de tien bestuurders reed te hard. De hoogste snelheid bedroeg 76 km per uur.

08:45-12:00 10-MEI-04
ASSENDELFT, RIJKSWEG BUITENHUIZEN-BEVERWIJK

Met 190 km per uur over de Provincialeweg

Tijdens een snelheidscontrole op de Provincialeweg tussen Buitenhuizen en Beverwijk (N246) in Assendelft werd maandag een zeer hoge snelheid gemeten van 189 km per uur. De automobilist haalde met zeer hoge snelheid een vrachtwagen in op een tweebaansweg. Omdat de bestuurder de snelheidslimiet met 89 km per uur overschreed, zal hij gedagvaard worden. De meeste overige weggebruikers hielden zich overigens keurig aan de snelheid. Het overtredingspercentage bedroeg slechts één procent.


23.00 -01:30 08/9-MEI-04
ZAANDAM, HOGENDIJK

Drankrijder voor tweede keer binnen twee maanden betrapt

Op de Hogendijk in Zaandam werd zaterdagavond en -nacht een alcoholcontrole gehouden. Een 44-jarige automobilist uit Alkmaar had teveel gedronken. Hij had een alcoholgehalte van 260 ug/l. Het was de tweede keer binnen twee maanden dat de man werd aangehouden voor het rijden onder invloed. De man kreeg een proces-verbaal. In totaal werden 92 bestuurders gecontroleerd. Tijdens de controle werd ook een boete uitgedeeld aan een automobilist omdat de auto blauwe verlichting voerde.
In de nacht van zondag op maandag werden op de Peperstraat in Zaandam ook een alcoholcontrole gehouden. In totaal 23 bestuurders werden gecontroleerd. Geen van hen had een (te grote) slok op.

10-MEI-04
PURMEREND, DIVERSE WEGEN

Twee keer de alcohollimiet overschreden

In de nacht van zondag op maandag werden in Purmerend enkele alcoholcontroles gehouden. In totaal werden 24 blaastesten afgenomen. Twee bestuurders hadden teveel gedronken. Het meest gedronken had een 32-jarige man uit Kwadijk. Hij had ruim twee keer (480 ug/l) de toegestane hoeveelheid op.


---- --