VVCR

Persbericht

Minister Peijs opent Truckersuurtje

Minister van Verkeer en Waterstaat, mevrouw Peijs, heeft vandaag in Rotterdam het Truckersuurtje voor geopend verklaard, via de luchthoorn van een vrachtauto. Het Truckersuurtje is een initiatief van de VERN en het VVCR. De doelstelling van het Truckersuurtje is wederzijds begrip te creëren tussen de vrachtwagenchauffeur en de automobilist. Hierdoor zal de agressie op de weg verminderen, de verkeersveiligheid verhoogd worden en het imago van de vrachtwagenchauffeur verbeteren.

De Federatie Autorijschool Management (FAM) heeft het Truckersuurtje opgenomen in haar opleiding van het Rijbewijs In Stappen (RIS). Tijdens dit uurtje zal de cursist meerijden in een vrachtauto en worden geconfronteerd met de mogelijkheden en beperkingen van een vrachtwagen. Voor degene die al in het bezit zijn van het rijbewijs bestaat de mogelijkheid zelf te rijden met een vrachtauto onder begeleiding van een rij-instructeur.

Over VERN
De VERN (Verenigde Eigen Rijders Nederland) is mede opgericht om voor de Eigen Rijder een gelijkwaardige concurrentiepositie te verwerven ten opzichte van de grote transportbedrijven. De VERN is in de loop der jaren uitgegroeid tot een volwaardige brancheorganisatie in het wegtransport.

Over VVCR
VVCR is in Nederland al 32 jaar toonaangevend op het gebied van het ontwikkelen en verzorgen van diensten en producten met betrekking tot de verkeersveiligheid en beroepsopleidingen. Het product- en dienstenaanbod is zeer breed maar houdt altijd verband met verkeersveiligheid. VVCR traint op jaarbasis ruim 30.000 cursisten. Naast de hoofdvestiging in Rijssen heeft VVCR ook locaties in Drachten, Lelystad en Moerdijk.


---


----
Noot voor de redactie /