Politie Amsterdam-Amstelland

10-5-2004. Dinsdag 27 april heeft de politie met de aanhouding van drie mannen een einde gemaakt aan de ontvoering van een 19-jarige man. Een geldschuld zou de aanleiding voor de ontvoering zijn.

Het slachtoffer werd op 26 april met een list naar station Muiderpoort gelokt. Hier werd hij opgewacht door een groepje mannen. Hij probeerde nog te vluchten, maar de mannen kregen hem toch te pakken. Hij werd in een een auto gedwongen en meegenomen. In de wagen werd het slachtoffer bedreigd. Ook zijn familie zou eraan geloven als hij zijn schuld niet voldeed. De daders namen vervolgens contact op met familie van het slachtoffer en begonnen te onderhandelen. Ondertussen reden de gijzelnemers met de gijzelaar rond terwijl ze hem bleven bedreigen met een vuurwapen.

Nog diezelfde dag werd de politie op de hoogte gesteld van de ontvoering. Onder leiding van een officier van justitie van het parket Amsterdam werd een onderzoeksteam geformeerd. Recherchewerk leidde al snel naar de auto. Een arrestatieteam wist het slachtoffer op een parkeerterrein bij sportpark Sloten te bevrijden en de ontvoerders te arresteren. Hierna richtte het onderzoeksteam zich op een derde, nog voortvluchtige verdachte. Ook deze man kon snel worden gevonden en voor de woning van een familielid worden aangehouden.

Alle verdachten zijn inmiddels gehoord en hebben een gedeeltelijke bekentenis afgelegd. Op 29 april zijn zij door de rechter-commissaris in bewaring gesteld.

(c) Politie Amsterdam-Amstelland