Politie Amsterdam-Amstelland

Snackbar overvallen
10-5-2004. Vrijdagavond hebben twee gewapende mannen een overval gepleegd op een snackbar aan de Veemkade. Op het moment dat ze moesten afrekenen voor hun snack trokken ze een mes en een vuurwapen en bedreigden de medewerker. Ze eisten geld uit de kassa en gingen er vervolgens vandoor.
Vijf gewonden bij eenzijdige aanrijding
10-5-2004. Zaterdagnacht rond tien over twee raakten vijf mensen gewond bij een eenzijdige aanrijding op de A10 Noord. De19-jarige bestuurder van de auto waar zij in zaten is vermoedelijk de macht over het stuur kwijtgeraakt.
De auto tolde een aantal maal in het rond en sloeg over de kop. Uiteindelijk kwam het voertuig tegen een vangrail tot stilstand. De brandweer moest helpen bij het bevrijden van de slachtoffers, waarna de vijf naar het ziekenhuis werden afgevoerd. De bestuurder moest vanwege hoofdletsel direct worden geopereerd.
10-5-2004. Vrijdagnacht werden op aanwijzing van het slachtoffer twee straatrovers gearresteerd.
Eerder die nacht werd het slachtoffer door de twee op de Warmoesstraat met geweld tegen een muur gedrukt en werden zijn zakken leeggehaald. Vervolgens gingen het duo er met het buitgemaakte geld en GSM vandoor, maar niet voor lang.
Vrouw doodgestoken door echtgenoot

10-5-2004. Zaterdagavond rond zeven uur is een 32-jarige vrouw overleden aan de verwondingen die zij opliep bij een steekpartij in haar woning in de Oosterparkbuurt. Haar man, die er van verdacht wordt de fatale steken te hebben toegebracht, is aangehouden.