Eneco

ENECO

Forse uitbreiding openbare aardgas tankstations
Rotterdam, 10 mei 2004. DutCH4 Exploitatie B.V. heeft acht aardgas tankstations overgenomen van EnergieLease Holland B.V. Met deze overdracht willen beide partijen bereiken dat het rijden op aardgas een sterke impuls krijgt. EnergieLease, een onderneming van ENECO Energie, verkoopt de autotankstations omdat de exploitatie niet past binnen de kernactiviteiten van de onderneming.

De tankstations zullen worden herplaatst op diverse locaties, verspreid in het land. DutCH4 Exploitatie B.V. richt zich daarbij op plaatsen waar de uitstoot van CO, NOx en stofdeeltjes het hoogst is. Rijden op aardgas geeft zoveel minder uitstoot dan benzine en dieselolie, dat nu reeds aan de strengste eisen van de Europese Unie wordt voldaan. In andere landen van de Europese Unie, met name Duitsland en Italië, rijden naar verhouding meer auto's op aardgas dan in Nederland. Er zijn daardoor voldoende auto's op de markt die zonder verdere aanpassing geschikt zijn voor het rijden op aardgas. DutCH4 verwacht door overname van de aardgas tankstations aan een groeiende vraag vanuit overheid, semi-overheid en grootverbruikers te kunnen voldoen. De tankstations zullen vanaf juni 2004 operationeel zijn. Andere commerciële aardgas stations bevinden zich momenteel in Twente (Almelo) en op Schiphol.

DutCH4 Exploitaitie b.v. verzorgt de implementatie van aardgas voor nieuwe en bestaande wagenparken en voorziet in exploitatie van tankstations op commerciële basis.

EnergieLease Holland B.V. is gespecialiseerd in onderhoud, service en installatie van verwarming en warmwater toestellen en exploiteerde de tankstations voor bedrijfswagens van ENECO Energie en EnergieLease Holland B.V.