Politie Gelderland-Zuid

1. Gelderland-Zuid
2. Korpsstaf

Datum  Nijmegen, maandag 10 mei 2004[pic]maandag 10 mei 2004         
                                                                     
Van    Monique Linthorst Homan- Buunk, GSM-nummer 06.22930037 /      
      afdeling Communicatie                                          

Regionaal Persbericht


District Stad Nijmegen
Diefstal auto

Een 44-jarige Nijmegenaar heeft aangifte gedaan van diefstal van een grijze Audi 80 met kenteken DN-BT-03. De auto werd gestolen vanaf de Staddijk.


District Tweestromenland
Verkeersongeval

Zondagavond heeft er op de kruising Dorpsstraat-Kerkstraatin Groesbeek een aanrijding plaatsgevonden tussen een auto en een fietser. De 25-jarige automobilist uit Nijmegen zag bij het linksaf slaan het 16-jarige fietster uit Nijmegen niet. Toen ontstond er een aanrijding. De 16-jarige is enig letsel overgebracht naar het Radboud Ziekenhuis.


Berg en Dal - Verkeersongeval met letsel

Zondagavond rond 22.30 uur heeft een eenzijdig verkeersongeval op de Oude Kleefsebaan, komend uit de richting Nijmegen en gaande richting Duitse grens, plaatsgevonden. Een 31-jarige bestuurder uit Kranenburg (D) raakte, vermoedelijk door te hard rijden in combinatie met een glad wegdek, de macht over het stuur kwijt en raakte in een slip. Vervolgens reed de bestuurder tegen een boom. De man raakte, evenals een 23-jarige passagier uit Cuijk, gewond. In verband met beknelling werden zij door de brandweer en ambulancepersoneel uit de auto gehaald. Beide mannen zijn met onbekend letsel overgebracht naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen.


Politieonderzoek naar diefstal auto-emblemen

De politie in Wijchen zet het onderzoek voort naar de diefstal van auto-emblemen in Wijchen, Beuningen en Nijmegen-West in de afgelopen weken. Zondag 2 mei jl. hield de politie al 3 meisjes en 1 jongen aan, in de leeftijd van 7 tot 13 jaar, op verdenking van diefstal van auto-emblemen. Dit naar aanleiding van een melding van heterdaad op de Oosterweg. De vier zijn gehoord en er is proces-verbaal tegen hen opgemaakt.

Uit onderzoek blijkt dat een groep van ongeveer 15 kinderen zich bezighield met het stelen (zowel overdag als 's avonds), verzamelen en onderling ruilen van auto-emblemen. Ongeveer de helft van deze kinderen, in leeftijd variërend van 8 tot 15 jaar, heeft zich vrijwillig bij de politie gemeld. Zij zijn reeds door de politie gehoord en hebben rond de 75 emblemen ingeleverd. Bij de politie zijn inmiddels een 60-tal aangiftes binnengekomen van diefstal van auto-emblemen.

De politie roept eventuele slachtoffers van diefstal van auto-emblemen op zich te melden via het algemene telefoonnummer 0900-8844.


District De Waarden
Diefstal uit woning

Zondag is ingebroken in een woning aan de Marsdijk in Lienden. Men heeft zich de toegang tot het pand verschaft door een openstaand raam. De 51-jarige bewoonster mist nog geen goederen.



Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --