Laurus NV

P E R S B E R I C H T

's-Hertogenbosch, 10 mei 2004

Invoering nieuwe organisatiestructuur Edah, Konmar Superstores, Super De Boer

Laurus maakt bekend dat het voornemens is de filiaalorganisatiestructuur van haar drie formules - Edah, Konmar Superstores en Super De Boer - aan te passen. Dit is een uitvloeisel van eerder aangekondigde voorgenomen maatregelen, die nodig zijn om de concurrentiepositie van de formules te verbeteren. Als gevolg van de economische teruggang en de voortdurende prijzenslag staat de marge onder druk. Dit dwingt tot kostenbeperkende maatregelen. Edah
Bij Edah is vanaf eind 2003 een plattere organisatiestructuur getest, die past bij de gekozen positionering als discountformule. In deze organisatiestructuur vervalt een aantal kaderfuncties. Ook is een optimaal bezettingsplan ontwikkeld. Door een bredere en flexibelere inzet van medewerkers wordt de slagvaardigheid op de winkelvloer vergroot: specialisten worden allround-medewerkers. De voorgenomen organisatiestructuur zal naar verwachting ook leiden tot reductie van de loonkosten naar een meer marktconform en bij een discountformule passend niveau. Door de aanpassing van de organisatiestructuur zullen naar verwachting 750 arbeidsplaatsen (FTEs) in de winkels komen te vervallen. Het positieve effect op de loonkosten zal naar verwachting circa 14 miljoen op jaarbasis bedragen. Het ligt in de bedoeling dat de nieuwe organisatiestructuur direct na afronding van het overleg met de vakbonden en de centrale ondernemingsraad wordt ingevoerd. Super De Boer
Bij Super De Boer is vanaf medio 2003 een organisatiestructuur getest die past bij een op vers georiënteerde formule. Invoering van de nieuwe structuur, waarbij het aantal afdelingschefs per filiaal zal worden teruggebracht, heeft als gevolg dat naar verwachting ten minste 300 arbeidsplaatsen (FTEs) in de winkels komen te vervallen. Het positieve effect op de loonkosten zal naar verwachting circa 7 miljoen op jaarbasis bedragen.
Bij Super De Boer is het efficiencyproject Superfit, dat Laurus in samenwerking met organisatie-adviesbureau McKinsey International is gestart, nog niet afgerond. Laurus is voornemens deze maatregelen, zowel de aanpassing van de organisatiestructuur als de eventuele maatregelen ten gevolge van Superfit, in de zomer uit te voeren.
Konmar Superstores
In 2003 is Konmar Superstores gestart met onderzoek naar een organisatiestructuur die past bij de huidige formule-uitgangspunten. Daarnaast zijn maatregelen in voorbereiding om het aantal contracturen terug te brengen en om een optimaal bezettingsplan te realiseren. Naar verwachting zullen door deze aanpassingen ten minste 240 arbeidsplaatsen (FTEs) boventallig worden. Het geschatte positieve effect op de loonkosten is circa 6 miljoen op jaarbasis.
1

De uitkomsten van het hierboven genoemde Superfit-project zullen ook worden vertaald naar maatregelen bij Konmar Superstores. Daarom zal de uitvoering van deze maatregelen, zowel de aanpassing van de organisatiestructuur als de eventuele maatregelen ten gevolge van Superfit, pas na de zomer plaatsvinden. Afbouw toeslagen
In het kader van verlaging van de arbeidskosten zijn ook maatregelen in voorbereiding om toeslagen die geen relatie hebben met de functie die wordt vervuld, af te bouwen. Het gaat hierbij onder meer om beloningen die worden ontvangen die hoger liggen - de toeslag - dan er voor de functie zou moeten worden betaald.
Met de vakorganisaties zal overleg plaatsvinden over de wijze waarop de afbouw tot stand zal komen.
Voorziening
In de tweede helft van 2004 zal voor de uitvoering van deze reorganisatie een voorziening van circa 25 miljoen worden gevormd.
De vakorganisaties zijn geïnformeerd en met hen zal overleg plaatsvinden. Uitgangspunt zal zijn dat het bestaande Sociaal Plan Laurus Totaal van toepassing is.
De centrale ondernemingsraad is om advies gevraagd. Aantal medewerkers/fte's per week 16 2004 medewerkers FTEs Edah 8.662 3.483 Konmar Superstores 4.457 1.969 Super De Boer 9.058 3.525 Perscontacten:
Frits Kremer, telefoon (+31) (0)73 622 37 14 / (+31) (0)6 22 45 88 57


2


---- --