Gemeente Amsterdam

Verkeerde beelden AT5 bij nieuwsitem Rijksbelastingdienst 10 mei 2004 - Dienst Belastingen
Verwarring Rijksbelastingdienst en gemeentelijk Dienst Belastingen zorgt voor onnodige schade imago Dienst Belastingen Gemeente Amsterdam.

Dienst belastingen

In het weekend van 8 en 9 mei heeft de nieuwszender AT5 bij een nieuwsitem over de Rijksbelastingdienst inzake fraudeurs met sofi-nummers onjuist beeldmateriaal gebruikt.

AT5 liet namelijk bij het nieuwsitem de beelden zien van het oude gebouw van de Dienst Belastingen, Gemeente Amsterdam en niet van - zoals bij het nieuwsitem behorende - beelden van het gebouw van de Rijksbelastingdienst.

Op de beelden die werden uitgezonden door AT5 was behalve het gebouw ook duidelijk het bord " Gemeentebelastingen Amsterdam" in beeld waardoor de kijker de indruk heeft gekregen dat het uitgezonden "negatieve" nieuws de gemeentelijke Dienst Belastingen van de Gemeente Amsterdam betrof. Het imago van de Dienst Belastingen is door deze onjuiste wijze van verstrekken van nieuws helaas onnodig geschaad.

Bovendien beeldmateriaal uit archief

Het beeldmateriaal dat werd vertoond is bovendien ook nog eens sterk verouderd materiaal. De Dienst Belasting is al sinds mei 2002 gevestigd in een nieuw gebouw aan het Bijlmerplein en niet meer zoals het beeldmateriaal vertoonde aan de Karspeldreef. Ook draagt Dienst Belastingen sinds 1 januari 2003 al niet meer de naam Gemeentebelastingen Amsterdam maar de naam Dienst Belastingen Gemeente Amsterdam (DBGA).

© Gemeente Amsterdam