Gemeente Enkhuizen

Week 19: Informatieavond herinrichting winkelgebied

Maandag 10 mei 2004, 20.00 uur

Op maandag 10 mei aanstaande is er in het Het Wapen van Enkhuizen een informatiebijeenkomst over de plannen van de herinrichting van het winkelgebied in Enkhuizen. Burgemeester en wethouders nodigen belangstellenden van harte uit de bijeenkomst bij te wonen.

De plannen betreffen het herinrichten van de volgende straten:
* Westerstraat (gedeelte tussen de Zuiderkerkstraat en de Nieuwstraat);

* Zuiderkerkstraat;

* Zuiderkerksteeg;

* Nieuwstraat;

* Kaasmarkt;

* Noorder Havendijk.

De gemeente wil in het najaar met de werkzaamheden starten en in de zomer van 2005 de werkzaamheden gereed te hebben.

Westerstraat, Zuiderkerkstraat, Zuiderkerksteeg en Nieuwstraat

Een paar jaar geleden is de gemeente gestart met de herinrichting van de openbare ruimten van het winkelgebied. Vanwege bouwactiviteiten op de hoek Westerstraat en Zuiderkerkstraat - het terrein waar voorheen een garage was is de herinrichting in het gedeelte van de Westerstraat (tussen de Zuiderkerkstraat en Nieuwstraat) en de Zuiderkerkstraat met de verbinding naar de Torenstraat niet uitgevoerd. Inmiddels is de bebouwing voltooid en kan de laatste fase van de herinrichting van het winkelgebied worden gerealiseerd.

Kaasmarkt en Noorder Havendijk

Op de Kaasmarkt zijn een paar jaar geleden tijdelijke voorzieningen getroffen met als doel het veilig uitgaan te bevorderen. Uit de evaluatie van de proef is vastgesteld dat, op basis van deze tijdelijke voorzingen, het gebied definitief kan worden heringericht. Voor de Noorder Havendijk is ook een herinrichtingsplan gemaakt. Echter, de uitvoering van het werk staat nog niet ingepland.

Riolering en septictanks

Bij her in te richten straten gaan we ook na of de riolering moet worden vervangen. Dat noemen we werk met werk maken. In het gebied van de Zuiderkerk tot en met de Kaasmarkt, en in de Nieuwstraat is de technische kwaliteit van de riolen zodanig dat vervanging nodig is.

Evenals in voorgaande projecten waarbij we de riolering in de openbare weg vervangen, zijn er ook nu plannen voor het buiten gebruik stellen van septictanks op particulier terrein. Hiervoor is in bepaalde gevallen een gemeentelijke subsidieregeling beschikbaar.

Informatie: Dhr. G. Santema, medewerker Stedelijke Ontwikkeling/Infra, tel.: (0228) 36 02 60.

Datum laatst gewijzigd: 4/5/2004