Crucell N.V.

Published: 08:00 10.05.2004 GMT+2 /Source: Crucell N.V. /AEX: CRXL /ISIN: NL0000358562

Jan Pieter Oosterveld en Domenico Valerio voorgedragen voor Raad van Commissarissen Crucell

Leiden, 10 mei 2004 - Het Nederlandse biotechnologiebedrijf Crucell N.V. (Euronext, NASDAQ: CRXL) maakte vandaag de voordracht bekend van Jan Pieter Oosterveld en Dr Domenico Valerio als lid van de Raad van Commissarissen. De voordrachten zullen op 3 juni a.s. worden voorgelegd aan de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA). De twee nieuwe leden zullen de plaats innemen van Patrick Van Beneden en Jean Deleage, van wie de benoemingstermijn afloopt. Beide vertrekkende leden hebben sinds de start van de onderneming deel uitgemaakt van de Raad van Commissarissen van Crucell. Als de voordrachten worden overgenomen, zal de benoeming van de heer Oosterveld per onmiddellijk ingaan, terwijl die van de heer Valerio in zal gaan per 1 januari 2005.

De heer Oosterveld (60) pensioneerde op 1 april 2004 bij Koninklijke Philips Electronics N.V, na een internationale carrière van 32 jaar. Hij was daar verantwoordelijk voor Corporate Strategy en Corporate Alliances, terwijl hij tevens de functie bekleedde van Asia Pacific CEO en Voorzitter van de Raad van Bestuur van LG.Philips LCD. Hij studeerde werktuigbouwkunde aan de Technische Universiteit Eindhoven, behaalde zijn MBA aan het Instituto de Estudios Superiores de la Empresa (IESE) in Barcelona en doorliep het Executive Program aan de Universiteit van Michigan. In 2002 werd hij benoemd tot hoogleraar aan het IESE.

Dr Valerio (48) richtte in 1993 IntroGene op, het latere Crucell en was tot januari 2004 President & CEO. Voor hij IntroGene oprichtte, was Dr Valerio hoofd van de afdeling Gentherapie van TNO, Nederlands grootste onafhankelijke onderzoeksinstelling. Sinds 1992 is Dr Valerio hoogleraar Gentherapie aan de Universiteit Leiden, waar hij ook promoveerde.

"Nu Crucell de productontwikkeling verder voortzet is het des te belangrijker om met raad en daad bijgestaan te worden door gespecialiseerde toezichthouders van het hoogste niveau," aldus Ronald Brus, de opvolger van Dr Valerio als President & CEO van Crucell. "De heren Deleage en Van Beneden hebben wat dat betreft de afgelopen jaren de lat hoog gelegd. Ik twijfel er niet aan dat de nieuwe leden van de Raad van Commissarissen een even waardevolle bijdrage zullen leveren. De heer Oosterveld brengt veel strategisch inzicht mee, aangezien de elektronica-industrie en de biotechnologie tal van procedures en processen delen, zoals het gebruik van technische standaarden, tijdslijnen en intellectuele eigendom. Dr Valerio's kennis van de industrie en zijn diepgaande begrip van de onderneming die hij zelf heeft opgericht maakt Dr Valerio een belangrijke aanwinst voor onze Raad van Commissarissen. Het doet ons veel genoegen dat hij in de toekomst betrokken blijft bij Crucell."

Over Crucell
Crucell N.V. is een biotechnologiebedrijf gericht op het ontwikkelen van vaccins en antistoffen voor de bestrijding van infectieziekten, waaronder Ebola, influenza, malaria en West-Nijl virus. Ontwikkelingsactiviteiten van het bedrijf zijn onder andere samenwerkingen met Aventis Pasteur voor griepvaccins, de U.S. National Institutes of Health voor Ebola en malaria vaccins en GlaxoSmithKline (GSK), Walter Reed Army Institute of Research en New York University voor een malaria vaccin. Crucell's producten zijn gebaseerd op zijn innovatieve PER.C6® technologie, welke een veiligere, efficiëntere manier voor het produceren van biofarmaceutische producten mogelijk maakt. Crucell licenseert zijn PER.C6® technologie voornamelijk op niet-exclusieve basis aan de biofarmaceutische industrie. Licentiehouders en contractproducenten zijn onder andere DSM Biologics, GSK, Centocor/J&J en Merck & Co., Inc. Crucell is gevestigd in Leiden en heeft momenteel 180 medewerkers. Crucell staat genoteerd op Euronext en NASDAQ (tickersymbool CRXL). Meer informatie kunt u vinden op de website www.crucell.com

This press release contains forward-looking statements that involve inherent risks and uncertainties. We have identified certain important factors that may cause actual results to differ materially from those contained in such forward-looking statements. For information relating to these factors please refer to our Form 20-F, as filed with the U.S. Securities and Exchange Commission on February 27, 2004, and the section entitled "Risk Factors". The company prepares its financial statements under generally accepted accounting principles in the United States (US GAAP).

Klik hier voor PDF-versie:

Neem voor meer informatie contact op met:

Crucell N.V.
Graham Turner
Communications Officer
Tel. +31 (0)71 524 8863
g.turner@crucell.com