Ingezonden persbericht

Nieuwe eendaagse cultuurtochten

PRINSENBEEK, 20040510 -- Sinds kort organiseert Utrecht - Atrecht Cultuurtochten in Prinsenbeek eendaagse reizen met culturele bestemmingen voor scholen, bedrijven en particulieren. Deze volledig verzorgde dagtochten besparen de reizigers veel voorbereidingstijd en voeren langs interessante plekken in de Benelux. Afwisselende tochten, waar de reizigers ook nog wat van opsteken! De tochten zijn verdeeld in twee categorieën: kant-en-klaartochten en maatwerktochten. De kant-en-klaartochten zijn bestemd voor mensen die zich individueel of in kleine groepen inschrijven voor een groepsdagtocht met een vaststaand programma. De maatwerktochten zijn bestemd voor grotere groepen mensen en worden volgens de wensen van die groepen samengesteld en uitgevoerd.


Voor de komende maanden staan er nieuwe kant-en-klaartochten op het programma naar onder andere de Historische Groentehof met Kookboerderij in Limburg. In de hof staan ruim 250 vergeten, historische of bijzondere groentes! De deelnemers aan de kant-en-klaartochten krijgen na de ontvangst met zelfgemaakte taart, een rondleiding door de hof èn een lunch. Vervolgens gaan zij zelf aan de slag: eerst de groentes oogsten en daarna een diner bereiden in de nostalgische keukens van de Kookboerderij, die is gelegen naast de hof. De eigenaar helpt bij de bereiding en gebruikt oude Hollandse recepten. Uiteraard nuttigen de bezoekers het diner zelf. Groenten wecken en brood bakken behoren ook tot de mogelijkheden en men kan zaden, pootgoed, receptenboeken en oogstopbrengsten aanschaffen.

Voor bedrijven, scholen, tekenclubs, culinaire clubs, en moestuinders zijn er speciale gevarieerde programma's en kunnen maatwerktochten worden georganiseerd.

Voor informatie, zie: www.cultuurtochten.nl




Ingezonden persbericht