Gemeente Leiden

Informatieavond over voorontwerp bestemmingsplan 'Station Stadszijde'

Publicatiedatum: 9 april 2004

Op maandag 10 mei organiseert de gemeente een inspraak- en informatieavond over het voorontwerp bestemmingsplan rond het Stationsplein. Dit plan gaat onder andere over de bouw van een bioscoop en een discotheek naast het busstation.

BOUWEN EN WONEN - Het bestemmingsplan 'Station Stadszijde' geeft invulling aan het gebied tussen het station, de Morssingel en het Schuttersveld. Als de provincie het plan goedkeurt, kan een aantal bouwplannen worden uitgevoerd. Naast een bioscoop en een discotheek wil de gemeente een kantoorpand plaatsen op het braakliggende terrein langs de Schipholweg en de Dellaertweg. Verder biedt het plan de mogelijkheid de huidige kantoorbebouwing op de hoek Stationsweg/Stationsplein te vervangen door woningen.

Het plan geeft de verschillende bouwhoogten en bouwvolumes aan, waarbinnen de gebouwen kunnen worden ontwikkeld. Bij het bestemmingsplan hoort een kwaliteitsplan, waarin mogelijkheden staan voor de architectuur en de inrichting van de openbare ruimte.

Tijdens de informatieavond worden het voorontwerp bestemmingsplan en de daarbij behorende stedenbouwkundige uitgangspunten toegelicht door de ontwerper en andere betrokken ambtenaren van de gemeente. Uiteraard krijgt u gelegenheid vragen te stellen of opmerkingen te maken. Deze reacties worden zoveel mogelijk in het definitieve plan verwerkt.

De avond vindt plaats in het Atrium van het Stadsbouwhuis, Langegracht 72, en begint om 20.00 uur. U bent vanaf 19.30 uur van harte welkom.

Deze pagina is gewijzigd op 8-04-2004