( BW)(NJ-D&B)(DNB) D&B voltooit transactie om strategische relatie aan te gaan op Midden-Europese markten

    Redactie Business

    SHORT HILLS, N.J.--(BUSINESS WIRE)--10 mei 2004--D&B (NYSE: DNB), de vooraanstaande leverancier van totaaloplossingen voor zakelijke informatie en technologie, heeft vandaag bekend gemaakt dat het de verkoop van de exploitaties van D&B in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Polen, Hongarije en de Tsjechische Republiek aan Bonnier Affarsinformation Holding AB ("Bonnier Business Information") heeft afgerond. Die verkoop was reeds op 18 maart 2004 aangekondigd.
Bonnier is één van de belangrijkste verstrekkers van zakelijke informatie in Europa en zijn vestiging in Hoppenstedt is één van de belangrijkste merken van verkoop- en marketingoplossingen in Duitsland. De opbrengst bedroeg ongeveer 24 miljoen USD. De verkoop zal D&B een eenmalige winst voor belastingen van ongeveer 5 miljoen USD opleveren tijdens het tweede kwartaal. Bonnier Business Information sloot in december 2003 een vergelijkbare transactie met D&B voor de Scandinavische markten.
    Bonnier Business Information zal de verworven bedrijven exploiteren onder de naam D&B, zal producten en oplossingen van het merk D&B verdelen op de Midden-Europese markten, en is van plan te investeren in de voortdurende verbetering van de Midden-Europese database. Daarnaast zal D&B toegang krijgen tot de Midden-Europese zakelijke databases voor internationaal gebruik van Bonnier Business Information, waardoor het vooral zal profiteren van de gedetailleerde en uitgebreide gegevens over verkoop- en marketingoplossingen die Bonnier verstrekt.
    Samen met de afsluiting van deze transactie heeft D&B ook aangekondigd dat het een intentieverklaring heeft ondertekend met Bonnier Affarsinformation Holding AB en Burgel Wirtschaftsinformationen GmbH & Co. KG, een belangrijke verstrekker van zakelijke en consumenteninformatie in Duitsland. Het doel is gemeenschappelijke manieren verkennen om de gegevensverzamelingsprocessen te verbeteren en de dekking van de Duitse zakelijke gegevens van D&B te vergroten.
    "De uitbreiding van onze strategische relatie met Bonnier Business Information is een bewijs dat D&B zich engageert om onze klanten kwaliteitsinformatie te verstrekken en om onze concurrentiepositie en prestaties in Europa te verbeteren," aldus Allan Z. Loren, Chairman en Chief Executive Officer van D&B. "Dankzij deze relatie krijgen onze klanten toegang tot betere internationale gegevens, waardoor zij in alle vertrouwen zakelijke beslissingen kunnen nemen."

    Over D&B

    D&B (NYSE: DNB), de vooraanstaande verstrekker van informatie, hulpmiddelen en inzicht, stelt klanten al 160 jaar lang in staat in alle vertrouwen beslissen te nemen. Het gepatenteerde DUNSRight(TM)-proces van D&B verstrekt klanten kwalitatief hoogstaande informatie waar en wanneer ze die nodig hebben. Deze kwalitatief hoogstaande informatie is het fundament van de oplossingen van D&B waarop klanten rekenen om cruciale zakelijke beslissingen te nemen. Klanten gebruiken de Risk Management Solutions van D&B om risico's te verminderen, hun cashflow te vergroten en te zorgen voor meer rendabiliteit, de Sales & Marketing Solutions van D&B om de inkomsten van nieuwe en bestaande klanten te vergroten, en de Supply Management Solutions van D&B om besparingen bij aankopen te identificeren, risico's te beheren en te zorgen voor overeenstemming tussen de leveranciers. Met de E-Business Solutions van D&B kunnen bedrijven potentiële klanten sneller overtuigen klant te worden. Voor meer informatie, kijk op www.dnb.com

    Over Bonnier Business Information

    Bonnier Affarsinformation AB (Bonnier Business Information) verleent producten en diensten inzake zakelijke informatie via meer dan 70 dochterondernemingen in 18 Europese landen. Klanten rekenen op de bedrijfseenheden van Bonnier Business Information om oplossingen aan te reiken op gebieden als direct marketing, financiële informatie, bedrijfs- en kredietinformatie, productinformatie en verticale en risicokapitaalmarkten. Bonnier Business Information had in 2003 een omzet van 233 miljoen USD, waarvan meer dan de helft werd gegenereerd in de vier Scandinavische landen. Het bedrijf heeft 1.487 werknemers. Bonnier Business Information is een dochter van Bonnier AB, een particulier mediabedrijf met hoofdkantoor in Zweden.

    Uitspraken over de toekomst en waarschuwende uitspraken

    Bepaalde uitspraken in dit persbericht zijn uitspraken over de toekomst waarin een aantal trends, risico's en onzekerheden vervat zitten, gedaan krachtens de "safe harbor"-bepalingen van de Private Securities Litigation Reform Act van 1995. Risico's, onzekerheden en veronderstellingen betreffende deze transactie houden de mogelijkheid in dat de verkoopprijs die wij zullen ontvangen, of de eenmalige winst die wij zullen boeken, zal variëren naargelang de waarde van het eigen vermogen van de bedrijven in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Polen, Hongarije en de Tsjechische Republiek op de afsluitdatum, die na de afsluiting zullen worden vastgelegd.
    Voor een meer gedetailleerde bespreking van de trends, risico's onzekerheden die de exploitatie- en financiële resultaten van D&B en zijn mogelijkheid om de in dit persbericht besproken financiële doelstellingen te behalen, mogelijk beïnvloeden, wordt de lezer verwezen naar het jaarverslag van het bedrijf op Formulier 10-K voor het boekjaar eindigend per 31 december 2003, inclusief het hoofdstuk getiteld "Item 7. Management's Discussion and Analysis of Financial Condition and Results of Operations ("MD&A")," en de paragraaf getiteld "Trends, Risks and Uncertainties" in de MD&A.
Kopieën van het jaarverslag van het bedrijf Formulier 10-K zijn verkrijgbaar op zijn website op www.dnb.com en op de website van de SEC op www.sec.gov. D&B waarschuwt dat bovenstaande lijst van belangrijke factoren niet volledig is en verbindt zich er niet toe uitspraken over de toekomst te actualiseren.

    --30--DB/ny*

    CONTACT: D&B 
             Yvette Rudich (Media)                                   
             Rudichy@dnb.com                                         
             973.921.5986                                            
             of
             Kathy Guinnessey (Beleggers/analisten)
             Guinnesseyk@dnb.com
             973.921.5665                            
             of
             Peter Scaramanga (Europese media)
             Peter.scaramanga@bisslancaster.com
             ++44. 207. 539.2672