Nieuw-Vlaamse Alliantie


www.n-va.be in campagnekleedje (10/05/04)

Vandaag ging de nieuwe verkiezingswebstek van de N-VA on line. De N-VA-webstek is met het oog op 13 juni volledig in de campagnehuisstijl gestoken. Ook redactioneel is er vernieuwing.

Zo is er het campagnedagboek van Helga Stevens, vierde kandidate op de lijst voor de Oost-Vlaanderen. Helga hoort niet, maar is des te scherper van geest en pen. Haar verkiezingscampagne volgt u hier op de voet. In een eerste bijdrage bericht Helga over het congres van de Europese Unie van Doven dat dit weekend in Dublin vertegenwoordigers van de nieuwe lidstaten verwelkomde.

Verder op de webstek ook een wekelijkse column van een N-VA-kopstuk over de politieke actualiteit. En de eigenzinnige kijk van publicist Maurits Van Liedekerke op de verkiezingskoorts. Nieuw is ook een wekelijkse bijdrage van cartoonist Ian onder de rubriek De kijk van Ian. Dagelijks brengen we een pakkend citaat uit de pers.

De bezoeker vindt op de site de volledige kandidatenlijsten voor het Europees parlement, voor het Vlaams parlement én voor de Brusselse Hoofdstedelijke Raad met telkens een individuele pagina per kandidaat, inclusief foto en stevig biotje.

Maar vooral het programmaluik is zwaar gestoffeerd. Zo vindt u er niet alleen de 21 N-VA-speerpunten van het N-VA-verkiezingsprogramma voor 13 juni én het manifest van het Vlaams kartel CD&V/N-VA, maar ook de integrale teksten van het N-VA-partijprogramma én de vertaling ervan in een handige vraag en antwoord-module. Zo kan de kiezer oordelen zoals het hoort: niet op basis van verpakking of holle slogans, maar op basis van inhoud.

Een intranet biedt de N-VA-bestuursleden en -kandidaten meteen ook een platform voor elektronische communicatie. Achter de webstek schuilt immers een intranet dat feitelijk de motor is van de webstek. Het is enkel toegankelijk voor gebruikers die hiervoor een wachtwoord hebben. De kandidaten en bestuursleden vinden er argumentatiemateriaal, fotos, logos en andere middelen voor hun persoonlijke of lokale campagne.

En uiteraard biedt de webstek sympathisanten ook de mogelijkheid om de campagne te ondersteunen via een handige doe mee-module.

De N-VA-webstek haalt nu reeds meer dan 23.000 unieke bezoekers per maand. Zonder twijfel gaan we in de aanloop naar 13 juni pieken naar nieuwe records.

Auteur:
Algemeen secretariaat N-VA
Kris Van Dijck, algemeen secretaris N-VA

Meer informatie:
Contactpersoon: Piet De Zaeger, beheerder webstek Telefoon: 02 219 49 30
Fax: 20 217 35 10
E-post: piet.dezaeger@n-va.be
Url: www.n-va.be