FNV

Grote FNV Wachtkamerenquête van start

In tal van instellingen op het gebied van werk en inkomen is vanochtend de Grote FNV Wachtkamerenquête van start gegaan. De hele week bezoeken medewerkers van de FNV wachtkamers van het UWV, sociale diensten en het CWI om klanten te vragen naar hun mening over de dienstverlening. Ook klanten van private reïntegratiebedrijven kunnen hun mening geven over de hulp bij het vinden van werk.

Deze vijfde editie van de Grote FNV Wachtkamerenquête vindt plaats in een woelig jaar. Niet alleen kennen de Centra voor Werk en Inkomen (CWI) een grote toeloop door de snel stijgende werkloosheid, ook werd er op 1 januari een geheel nieuwe bijstandswet ingevoerd: de Wet werk en Bijstand. Intussen zijn instellingen zoals het GAK, Cadans en SFB samengevoegd tot het Uitvoeringinstituut Werknemersverzekeringen (UWV).

De FNV-medewerkers leggen deze week zo'n honderd bezoeken af aan deze instellingen, waarbij de mening van de klant centraal staat. Die kan in de enquête aangeven of hij tevreden is met de hulp bij het zoeken naar een baan of bijvoorbeeld de gang van zaken bij de WAO-keuring. Vakcentrale en bonden hopen minimaal 2000 mensen te spreken.

De FNV voert verder groepsgesprekken met medewerkers van de uitvoeringsinstellingen. Hun werk is de afgelopen jaren door de reorganisaties soms ingrijpend veranderd.

Het eindverslag van de wachtkamerenquête verschijnt naar verwachting in september.

10 mei 2004