Ingezonden persbericht

Nina Koslova, steunt de Russian School of Arts

ROTTERDAM, 20040510 -- Nina Koslova, de beroemde en hoogst gedecoreerde Oekraïense zangeres ook wel "De gouden stem uit de Oekraïne" genoemd, zal in september naar Rotterdam komen om de zangworkshop van de Russian School of Arts te Rotterdam te coachen.


Al meer dan 35 jaar zingt Nina Koslova als soliste bij de grootste podia in zowel de oude Sovjet Unie als daar buiten. Ze heeft vele laureaten gewonnen (o.a. Glinka en Lisenco concours) en haar concerten zijn met grote enthousiasme ontvangen door zowel publiek als muziekcritici.

Ook als docente heeft mw. Koslova een grote reputatie. Haar studenten hebben vele internationale jeugdconcoursen gewonnen.

Nina Koslova verklaarde haar komst als volgt " Het steunen van kunsteducatie aan de jeugd is in deze tijden van morele vervlakking noodzaak. Het Traditionele Russische systeem van kunstonderwijs heeft een nieuwe standaard neergezet en haalt door de recente emigratie het culturele niveau van vele landen op. Maar een hongerig land dien je geen brood te geven maar te leren hoe het zelf brood kan bakken. Ik ben er van overtuigd dat initiatieven als deze nieuwe wereldtalenten voort zal brengen, daarom ben ik verheugd dat ik hier mijn steentje aan bij kan dragen.

Bij de workshop van de Russian School of Arts krijgen kinderen een algemene introductie in het zang-, theater-, teken-, dans- en piano- of vioolvak. Dit onder begeleiding van topdocenten. Deze gaan de kinderen gedurende een aantal lessen observeren en enthousiast maken voor hun vakgebied. Aan het einde van de workshop krijgen de ouders een persoonlijke evaluatie over de mogelijkheden van hun pupil.

Dhr. P. van Strien, voorzitter van de in September in Rotterdam Noord startende Russian School of Arts verklaarde haar komst als volgt " Onze school wordt opgericht om de kinderen de mogelijkheid te geven om te excelleren. Talent kweek je met talent. Daarom zoeken we naar de naald in de hooiberg om onze pupillen te begeleiden. Mw. Koslova staat zowel als zangeres als docente op het hoogste niveau. Hierom zijn we heel gelukkig en trots met haar komst."

Meer informatie over de Russian School of Arts kunt u vinden op www.russianschool.nl of telefonisch 010-418.18.98




Ingezonden persbericht