Amsterdam RAI

ISSA/INTERCLEAN Amsterdam 2004
21 apr 2004

20E issa/interclean amsterdam: een must voor elke schoonmaakprofessional

24.000 netto m² schoonmaaknieuws op volgeboekt vakevenement

Van de nieuwste vloerreiniger tot de modernste schrob-zuigmachine: alles is te vinden op ISSA/INTERCLEAN Amsterdam. De 20e editie van dit tweejaarlijkse vakbeurs voor schoonmaakonderhoud en gebouwenbeheer, is volgeboekt. Zowel de Nederlandse als buitenlandse markt is sterk vertegenwoordigd. Deelnemers uit 32 landen presenteren in de tweede week van mei hun nieuwste producten en diensten, waarvan vijf zijn vertegenwoordigd in een landenpaviljoen. Er is een toename van deelnemers uit Azië, waaronder China, Maleisië, Singapore, Taiwan en Zuid-Korea. Verder zijn er interessante seminars en worden er veel innovaties gelanceerd waarvan de meest opvallende de prestigieuze International Interclean Innovation Award ontvangt. Daarmee is Amsterdam RAI van dinsdag 11 tot en met vrijdag 14 mei aanstaande hét toonaangevende centrum van de wereldwijde schoonmaakbranche.

Sterk aanbod uit Nederland én buitenland
510 deelnemers vullen zeven hallen van het Amsterdam RAI-complex. Naast een brede vertegenwoordiging van de Nederlandse markt komen er landenpaviljoens uit Italië, Engeland, de Verenigde Staten en Frankrijk. Een primeur op de beursvloer is een landeninzending uit Spanje. Opvallend is de toename van de belangstelling uit Azië: zeventien bedrijven uit China, Maleisië, Singapore, Taiwan en Zuid-Korea zijn present. De laatste stand van zaken over het sterke deelnemersveld is te vinden op www.issa-interclean.nl. Via deze site kunnen bezoekers zich ook voorregistreren voor een bezoek aan de tentoonstelling, waarna ze hun badge krijgen toegestuurd.

Innovatieprijs met internationale jury
Veel bedrijven lanceren tijdens ISSA/INTERCLEAN Amsterdam hun nieuwe producten en diensten. Om de meest opvallende in de schijnwerpers te zetten, wordt de International Interclean Innovation Award uitgereikt. Deze prestigieuze Award wordt, inmiddels voor de vijfde keer, toegekend door een deskundige vakjury, die dit jaar voor het eerst ook uit internationale professionals bestaat. Naast de Nederlandse juryleden Dick van Zomeren (Service Management), Ton van Leeuwen (VLS) en Ton van der Riet (NVZ-NIFIM) is de jury dit jaar uitgebreid met Michelle Marshal (Engeland) en Reinhard Knittler uit Duitsland.

Seminars voor fabrikanten, distributeurs en eindgebruikers Behalve het complete aanbod op de beursvloer vinden omlijstende activiteiten plaats. Zo zijn er verschillende seminars in voorbereiding, door the International Sanitary Supply Association ISSA en Amsterdam RAI. Onderwerp van een rondetafel discussie op dinsdag 11 mei is de toetreding van nieuwe landen tot de Europese Unie. Wat zijn de voor- en nadelen voor zowel de nieuw toegetreden landen als de huidige EU-landen, is daarbij de vraag. Op de tweede dag wordt er een seminar voor eindgebruikers georganiseerd onder de titel Healthy Cleaning, waarbij alle aspecten van gezond én verstandig schoonmaken in bijvoorbeeld restaurants en ziekenhuizen aan de orde komen, en de gevaren van een onvoldoende hygiënische aanpak. Tijdens de derde dag, donderdag 13 mei, staat de onderlinge relatie tussen fabrikanten en distributeurs centraal.

Belgische dag
De Belgische bedrijven Boma, Kärcher en Werner & Mertz en de branche-organisatie Febelclean hebben de handen ineen geslagen om de Belgische schoonmaakprofessionals extra in het zonnetje te zetten. Op een Belgische dag, op donderdag 13 mei, worden zij uitgenodigd voor een gezamenlijk bezoek aan ISSA/INTERCLEAN, inclusief een ontvangst op de beurs en een afsluitend Happy Hour.

Hoogwerker en uitreikingen
Verder wordt voor de entree de hoogste hoogwerker van Nederland geplaatst, waarmee de bezoekers tot op 85 meter hoogte kunnen stijgen om zo te ervaren hoe het is om op grote hoogte te werken. De OSB (de Ondernemersorganisatie Schoonmaak- en Bedrijfsdiensten) grijpt ook dit jaar ISSA/INTERCLEANâ weer aan om haar jubilarissen in Amsterdam RAI te ontvangen; de lintjes worden uitgereikt op vrijdag 14 mei. De afgestudeerden van de opleiding SVS (Stichting Scholing & Vorming Schoonmaakbedrijven en -diensten) ontvangen op die dag hun diploma tijdens de ISSA/INTERCLEAN in de RAI in Amsterdam.

Actuele informatie op www.issa-interclean.nl
ISSA/INTERCLEANâ 2004 vindt plaats van dinsdag 11 tot en met vrijdag 14 mei in Amsterdam RAI. De tentoonstelling is dagelijks open van 10.00 tot 17.00 uur. De toegangsprijs is 12 per persoon, en op uitnodiging gratis. Meer informatie, waaronder een complete lijst van deelnemende bedrijven, de plattegrond, het seminarprogramma en een overzicht van noviteiten die op de beurs gelanceerd worden, is te vinden op www.issa-interclean.nl

Amsterdam, april 2004


---
Noot voor de redactie/