Gemeente Purmerend

NS-station Purmerend Weidevenne

informatiebijeenkomst 11 mei 2004

Dinsdag 11 mei 2004 is er in het stadhuis een informatiebijeenkomst over het NS-station in het centrumgebied van Weidevenne. De gemeente had het station al vele jaren geleden willen hebben, maar pas onlangs is na jarenlange onderhandelingen de financiering van de bouw en de exploitatie geregeld. Het station ligt aan de spoorlijn richting Amsterdam, Schiphol en Enkhuizen.
Wethouder mevrouw E. Kroese-Vrolijks geeft als start van de bijeenkomst een toelichting op het concept-plan. Zij geeft vervolgens indien mogelijk een reactie op vragen en opmerkingen uit de zaal over ligging, bouwmassa en gebruik van het station(splein). De bijeenkomst begint om 20.00 uur. Het stationsgebied ligt vlakbij het wijkwinkelcentrum. Er komen vijftig parkeerplekken voor auto's en stallingsplaatsen voor (brom)fietsen. De informatiebijeenkomst is onderdeel van de inspraakprocedure. Na afronding van de inspraakprocedure volgt de gebruikelijke planologische procedure. Naar verwachting stopt en vertrekt de eerste trein in 2007 vanaf station Purmerend Weidevenne.

De documentatie over het stationsgebied ligt in het stadhuis ter inzage tot en met maandag 24 mei 2004. Tot en met die datum is schriftelijk reageren mogelijk. Reacties richt u aan: Burgemeester en Wethouders gemeente Purmerend, afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, Postbus 15, 1440 AA Purmerend. Op de brief en de envelop graag 'NS-station Weidevenne' vermelden. De speelvoorziening aan de kant van Yellowstone is geen onderdeel van deze inspraakprocedure.