Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

5e editie
ICT ZORG 2004
Seminar en Expositie, dinsdag 11 en woensdag 12 mei, De Reehorst te Ede GRATIS DEELNAME

Baart de zorg zorgen?
De zorgsector in Nederland staat onder druk. Het kabinet heeft zich over het ziekenfonspakket gebogen, discussie heeft plaatsgevonden over de eigen bijdrage op doktersrecepten en de aanhoudende wachtlijkstproblematiek. Dit alles toont eens te meer aan dat de kosten voor zorg zorgen baren. Een van de tools om op deze kosten te besparen is automatisering.

Online onderzoek
Op ICT Zorg zullen de resultaten bekend gemaakt worden van het online onderzoek ICT & Care, gehouden door CKC en KPMG. De belangrijkste onderzoekvragen zijn:
- In hoeverre levert ICT een bijdrage aan het invullen of ondersteunen van zorgtaken in de gezondheids- en welzijnsector? - Welke ICT projecten staan op stapel, hoe verlopen de ICT projecten en in hoeverre denken instellingen in staat te zijn deze succesvol af te ronden?

Uitreiking deel II rapport Multiple Informatiose
Op de vijfde editie van het seminar en expositie ICT Zorg 2004 wordt op 11 mei door Dhr. Theo van de Ven (strategisch adviseur bij Royal Haskoning en auteur van enkele uitgaven op het gebied van kostenreductie en kwaliteitsverbetering) deel II van zijn rapport "Mulitple Informatiose" uitgereikt aan Prof. Dr. W.H. van Harten, lid Raad van Bestuur NKI, hoogleraar kwaliteitsmanagement van zorgtechnologie Universiteit Twente. De uitreiking zal plaatsvinden na de lezing van Prof. Dr. W.H. van Harten, om omstreeks 10.05 uur.
Het rapport gaat over de optimalisatie van werk- en informatieprocessen bij algemene en universitaire ziekenhuizen en ondersteuning daarbij door ICT. Dit alles gezien door de ogen van een ervaren informatie-architect, die concrete verbeterpunten aanduidt. Ontdekkend en prikkelend! In zijn lezing op 11 mei aanstaande om 14.00 uur zal Dhr. Theo van de Ven nader op dit rapport ingaan.

Mediapartner
Circum Communicatie Groep met het vakblad Zorgspecial (www.zorgspecial.com)

Kennispartners
Zorgmagazine.nl (www.zorgmagazine.nl)
ZM Magazine


Deelname als pers?
Wenst u als pers deel te nemen aan ICT Zorg 2004, dan kunt u zich nu al aanmelden via de link:
http://www.ckc-seminars.nl/ictzorg/ictzorg2004/bezoekers-FORM-ictz04.htm

Verder informatie?
Centrum voor Kennis Communicatie
Betty Rombout, Project Manager, e-mail: betty@ckc-seminars.nl Kirsten Posthuma, Assistente Project Manager: kirsten@ckc-seminars.nl Telefoon: 040-2129499
www.ictzorg.nl