HOGESCHOOL INHOLLAND


28 april 2004

Studenten Luchtvaarttechnologie organiseren symposium 'Jet Propulsion'

Haarlem - De studievereniging van de opleiding Luchtvaarttechnologie van Hogeschool INHOLLAND, V.S.V. Sipke Wynia organiseert een symposium met als onderwerp 'Jet Propulsion', vliegtuigaandrijving door middel van gasturbines. Het symposium vindt plaats op 11 mei in de schoolzaal van Hogeschool INHOLLAND Haarlem.
Onder leiding van dagvoorzitter Daan Meyer, voorzitter van de Stichting Gasturbine Onderwijs wordt de productie, ontwikkeling en onderzoek naar gasturbines behandeld. Ook vindt er een presentatie plaats over onderhoud van gasturbines. De KLM E&M zal deze presentatie verzorgen. Verder geeft Eldim BV een toelichting over ontwikkeling en productie van onderdelen van vliegtuigmotoren. De vliegtuigmotorenbouwer Rolls Royce zal over de ontwikkeling en productie van motoren spreken. Tot slot worden er presentaties gegeven over het gepatenteerde 3X Concept door ADSE BV en over de secundaire energievoorziening van een onbemand vliegtuig. Bij deze twee laatste onderzoeken worden uiteindelijk de economische- en milieuvoordelen vergeleken met bestaande modellen.

einde persbericht

Noot voor de pers:
De pers is van harte uitgenodigd het symposium bij te wonen. Voor meer informatie kunt u bellen met: VSV Sipke Wynia, Tel/ Fax 023-5277168 of met Donatello Piras, persvoorlichter Hogeschool INHOLLAND. Tel. 06 54 980998.

28 apr 04 16:15