Gemeente Amsterdam

Muziekweek in de Grote Synagoge van het JHM
3 mei 2004 - Joods Historsch Museum
De Grote Synagoge van het Joods Historisch Museum wordt van 11 tot en met 16 mei heel even omgebouwd tot concertzaal. Na het weghalen van de oude vaste opstelling en een grondige renovatie is deze monumentale voormalige synagoge (uit 1671) helemaal leeg. Reden voor het JHM om een aantal concerten te organiseren met wereldmuziek, joodse barok en chazanoet (joodse synagogale muziek). Voor bezoekers is dit een unieke kans om het prachtige gebouw op deze manier te zien.

Eind november 2004 komt er een geheel vernieuwde museale presentatie over de joodse religie, traditie en gebruiken en over de geschiedenis van de joden in Nederland van 1600 tot 1890. Nu het grote onderhoud van de Grote Synagoge is afgerond en het installeren van de nieuwe presentatie nog niet is begonnen, staat het gebouw leeg en organiseert het JHM er drie concerten:

dinsdag 11 mei, 20.30 uur

Wereldmuziek door Habrera Hativeet

Fusion van Sefardische, Noord-Afrikaanse en Oosterse origine. Deze authentieke muziek is sprankelend, opzwepend en swingend.

woensdag 12 mei, 20.30 uur

Joodse barok door Ken Gould en het Apollo Ensemble

Adembenemend mooie composities van joodse barokcomponisten uit Italië en Nederland. Uitgevoerd worden werken van Lidarti, Caceres, Rossi, Marcello en Grossi.

zondag 16 mei, 15.30 uur

Chazanoet door Hans Bloemendal en het Slava Koor

Bijzondere gelegenheid om Amsterdams-joodse synagogale muziek te horen in de Grote Synagoge, de plaats waar deze vroeger werd uitgevoerd.

Toegang: EUR 12,50 / EUR 10,00 (Vrienden van het JHM/Pas65/CJP/Stadspas)
Kaartverkoop: Uitlijn (0900-0191, 0,40 pm), AUB-ticketshop, kassa JHM

© Gemeente Amsterdam