Gemeente Veenendaal


PERSBERICHT 43: SCHOOLSPORTDAG (04-05-2004)

Schoolsportdag krijgt nieuwe opzet

Op dinsdag 11 mei 2004 vindt de dertiende editie van de Schoolsportdag plaats. Dit jaar is gekozen voor een heel nieuwe opzet. De schoolsportdag is nu de finaledag van het project School en Sport. Maar liefst 2500 kinderen van 14 Veenendaalse basisscholen zullen op die datum hun kennismaking met verschillende takken van sport tijdens een groots opgezet sportevenement afsluiten.

De Schoolsportdag krijgt dit jaar een heel eigentijdse uitstraling. Op sportpark Panhuis maken de leerlingen kennis met verschillende takken van sport. Door zelf actief te bewegen, maar ook door het bijwonen van demonstraties.

School en Sport
De sportdag vormt de afsluiting van het project School en Sport dat dit jaar op 2 februari van start ging. Tijdens de lessen bewegingsonderwijs maakten kinderen binnen dit project kennis met een aantal sporten onder begeleiding van professionele sportaanbieders. In de afgelopen weken zijn de kinderen bij allerlei sportverenigingen op bezoek geweest om te ervaren hoe het sporten op een echte accommodatie in z'n werk gaat. Het project School en Sport is een initiatief van het bureau Sportservice van de gemeente Veenendaal en is mede mogelijk gemaakt door Codi International.
Scholen, groepsleerkrachten, ouders en vooral de kinderen zelf zijn enthousiast over deze ingeslagen weg. Zowel de scholen als de deelnemende sportverenigingen zetten zich ten volle in om dit programma zo goed mogelijk te ondersteunen.

Fietsroute
De fietsroute door sportpark Panhuis is op deze dag afgesloten van 07.00 uur en 15.00 uur. Een alternatieve route is dan aangegeven.