Gemeente Maassluis

Persberichten

4-5-2004

Commissie Stads- en Milieubeheer vergadert op 11 mei

Op dinsdag 11 mei komt de raadscommissie Stads- en Milieubeheer bijeen voor een openbare vergadering. De vergadering wordt gehouden in het stadhuis aan de Koningshoek en begint om 20.00 uur. Voorzitter van deze raadscommissie is raadslid de heer P.E.H. Kromdijk.

Op de agenda staan onder meer de volgende onderwerpen:

Opening van de vergadering
Vaststelling van de agenda
De voorzitter stelt de leden van de commissie voor de concept agenda definitief vast te stellen. De volgorde van de agendapunten kan, indien door belangstellenden wordt ingesproken, worden aangepast. Spreekrecht
Burgers kunnen inspreken over onderwerpen die op de agenda van de vergadering staan. Insprekers dienen bij het begin van de vergadering aanwezig te zijn en zich te melden bij de voorzitter van de commissie. De agendapunten waarover wordt ingesproken, worden zoveel mogelijk bij voorrang aan de orde gesteld.
Vragenhalfuur
Direct na de aanvang van de officiële commissievergadering is er voor burgers de gelegenheid om vragen te stellen of opmerkingen te maken over onderwerpen die tot het terrein van de commissie behoren. Vaststelling van het verslag van
de openbare vergadering commissie Stads- en Milieubeheer d.d. 6 april 2004
Informatie van bestuurders uit commissies en instellingen Bij dit agendapunt informeren leden van het college van B. en W. de commissie over actuele ontwikkelingen in commissies en instellingen, waarin zij namens de gemeente zitting hebben. Rondvraag
Overeenkomst Woonruimteverdeling
Na onderzoek is gebleken dat een nieuwe overeenkomst Woonruimteverdeling noodzakelijk is die passend is in de huidige tijd. Uitgangspunt is om één uniforme regeling die voor alle gemeenten die deel uitmaken van de Stadsregio Rotterdam van kracht te laten zijn. Uitgenodigd: de heer A.G.M. Keijzer
Programmaverslag 2003 (Jaarverslag)
De raad wordt voorgesteld:

1. het programmaverslag van de gemeente Maassluis en het verslag van Dukdalf Bedrijven over 2003 vast te stellen en de leden van het college te ontlasten van het daarin verantwoorde financiële beheer.
2. het nadelige saldo ad 719.348,- te onttrekken aan de algemene reserve.
Uitgenodigd: Mevrouw ir. E.J. Groosman-van den Brandhof en de heren A.G. Keijzer en mr. drs. J. de Visser. Concept-Wegbeheerplan 2005
Met een brief van 21 april 2004 heeft het college van B. en W. het concept-Wegbeheersplan 2005-2008 toegezonden. In de brief is gesteld dat een financiële vertaling wordt gemaakt en dat de aanbevelingen in het concept-Wegbeheersplan verder worden uitgewerkt. Uitgenodigd: de heer A.G.M. Keijzer
Raadsinformatiebrief over voortgang diverse projecten Voorbereidingsbesluit uitbreiden Holland Accent College Door SP Architecten is een ontwerpplan ingediend voor het uitbreiden van het Holland Accent College aan het Reviusplein 8 in Maassluis. Het ter plaatse geldende bestemmingsplan laat de bouw van het ontwerpplan niet toe, daarom zal er een vrijstellingsprocedure op grond van artikel 19, lid 1, WRO gevolgd moeten worden. Voor dit ontwerpplan dient een voorbereidingsbesluit genomen te worden. Uitgenodigd: de heer mr. drs. J. de Visser Wijziging Gemeenschappelijke regeling DCMR Het algemeen bestuur van de gemeenschappelijke regeling DCMR stelt voor de artikelen 4, 10, 25, 38, 41, 42, 43, 44 en 47 van de Gemeenschappelijke regeling DCMR aan te passen in verband met het vastleggen van taken die de DCMR zal uitvoeren voor de gemeente Rotterdam. De raad wordt voorgesteld akkoord te gaan met deze wijzigingen.
Uitgenodigd: mw. ir. E.J. Groosman-van den Brandhof Eindrapportage VROM inspectie
Met een raadsinformatiebrief d.d. 15 april 2004 heeft het college van B. en W. de commissie SOB in kennis gesteld van de resultaten van het door de VROM-inspectie uitgevoerde onderzoek naar de planning en uitvoering van de VROM-regelgeving door de gemeente Maassluis. De eindrapportage van de VROM-inspectie en de hierop betrekking hebbende raadsinformatiebrief zijn op verzoek van de heer De Reuver op de agenda geplaatst.
Uitgenodigd: de heer mr. drs. J. de Visser Rapportage Project Herstructurering Rechtermaasoever Rijnmond In het kader van het Project Herstructurering Rechtermaasoever Rijnmond is door de Werkgroep Ruimtelijke Ordening en Milieu een rapportage opgesteld. Het college heeft besloten de rapportage voor kennisgeving aan te nemen en ter kennis te brengen van de commissie Stadsontwikkeling en Beheer door middel van een raadsinformatiebrief d.d. 31 maart 2004. Dit punt is op verzoek van de heer Scheerstra op de agenda geplaatst.
Uitgenodigd: mr. drs. J. de Visser
Raadsinformatiebrieven
Onder dit agendapunt worden de raadsinformatiebrieven e.d. opgesomd die na de vorige commissievergadering zijn verschenen en betrekking hebben op het werkterrein van de commissie. De commissieleden hebben de mogelijkheid hierover korte vragen te stellen.
1. Raadsinformatiebrief inzake de Startnotitie MER A4 noord (op 20 april 2004 per e-mail toegezonden);

2. Raadsinformatiebrief inzake de Evaluatie van het convenant wonen (op 20 april 2004 per e-mail toegezonden);
3. Raadsinformatiebrief inzake de tussenrapportage Milieubarometer (3 mei 2004 per e-mail toegezonden);

4. Rapport Evaluatie Ondernemersloket (3 mei 2004 per e-mail toegezonden);

5. 4e kwartaalveslag 2003 van de DCMR Milieudienst Rijnmond (3 mei per e-mail toegezonden)
Beantwoording schriftelijke raadsvragen Het betreft hier antwoorden van het college op schriftelijke vragen van de raad. In deze vergadering zijn geen schriftelijke vragen aan de orde.
Verder voorkomende zaken
Planninglijst
Agendapunten volgende vergadering
De leden van de commissie kunnen desgewenst agendapunten aandragen voor de komende vergaderingen.
Sluiting
Om uiterlijk 23.00 uur.

Inzage
De bij de agenda van de commissievergadering behorende vergaderstukken zijn voor belangstellenden in te zien in de speciale publieksmap in het informatiecentrum in de hal van het stadhuis. Het informatiecentrum is voor het inzien van stukken geopend van maandag tot en met donderdag van 8.00 tot 17.00 uur en van 19.00 tot 21.00 uur en op vrijdag van 8.00 tot 16.00 uur. Op vrijdagavond en zaterdag ligt de publieksmap met commissiestukken ter inzage in de bibliotheek aan de Uiverlaan.