Gemeente Goes

Persbericht

Echte start herinrichting winkelstraten

Wethouder Linssen steekt dinsdag 11 mei symbolisch de eerste spade in de grond om het begin van de herinrichtingswerkzaamheden in de winkelstraten aan te kondigen. Hij wordt hierbij bijgestaan door Ron Berks van de Ondernemers Organisatie Goes (OOG), Dick van de Velde van Horeca Goes en Wim de Smit van de Vereniging voor Ambulante Handel. De symbolische handeling wordt om 13.30 uur door de betrokkenen verricht aan het begin van de Lange Kerkstraat aan de kant van de Grote Markt, de plaats waar de aannemer begint met de werkzaamheden.

In de eerste fase worden de Lange Kerkstraat, de Lange Vorststraat, het Kattenstraatje, de Witte Paardstraat, de Papegaaistraat, de Ganzepoortstraat, de Klokstraat, de Gasthuisstraat, de Lombardstraat en de Oude Vismarkt van nieuwe bestrating en straatmeubilair voorzien. De werkzaamheden zijn zo gepland, dat de aannemer zo weinig mogelijk overlast veroorzaakt voor de ondernemers, bewoners en bezoekers van de binnenstad. Er wordt telkens een gedeelte van ongeveer 80 meter van de straat opengebroken. Ook worden de losse bouwmaterialen in het weekend opgeslagen in een tijdelijk depot. De aannemer voert eerst het bestratingswerk uit, omdat dit de meeste overlast veroorzaakt. Als dit gereed is, wordt het straatmeubilair aangepast. De afgelopen weken werd er al volop gewerkt in de binnenstad. Vooruitlopend op het aanbrengen van de nieuwe bestrating werden sinds begin februari voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd. Gas-, water- en elektriciteitsleidingen en de riolering werden gecontroleerd en zo nodig vernieuwd.

Na intensief overleg met betrokkenen heeft de gemeente het plan voor de inrichting van de winkelstraten uitgewerkt. Op maandag 10 en dinsdag 11 mei organiseert de gemeente informatiesessies om ondernemers en eigenaren van panden van de betreffende winkelstraten te informeren over het definitieve ontwerp voor de straten. De informatiesessies zijn maandag van 17.00 tot 19.00 uur en dinsdag van 09.00 tot 11.00 uur in het stadhuis aan de Grote Markt. De betrokkenen hebben hiervoor een uitnodiging ontvangen. Tijdens de werkzaamheden zet de gemeente van dinsdag tot en met donderdag van 11.00 tot 12.00 uur een 'wandelend aanspreekpunt' in om vragen van ondernemers en bewoners te beantwoorden. Vragen over de herinrichting van de binnenstad kunnen ook gesteld worden via het speciale informatienummer (tijdens kantooruren), tel. 249952 of via het e-mailadres: binnenstadvernieuwt@goes.nl.

Dit is één van de eerste projecten die uitgevoerd worden in het kader van het Masterplan Binnenstad voor een vernieuwde binnenstad. In september start de gemeente met de herinrichting van de Grote Markt. De totale inrichting van het winkelgebied neemt ongeveer drie jaar in beslag.