Gemeente Rotterdam

Vergadering commissie voor Fysieke Infrastructuur en Verkeer

Dinsdag 11 mei, 09.30 uur

Op de agenda staat de Voortgangsrapportage 2004 Uitvoeringsplan Stedelijke Projecten Rotterdam (USPR). Jaarlijks rapporteert het college aan de raad over de voortgang van USPR-projecten. Voorbeelden van dergelijke projecten zijn Rotterdam Centraal, Hoboken e.d.

Ook praat de commissie over de openheid en transparantie van transacties rondom gemeentelijk onroerend goed. Aanleiding voor de bespreking is het voorstel van het raadslid Madlener om de verkoop en verhuur van alle gemeentelijk onroerend goed in het openbaar te laten plaatsvinden. Ook het beleid voor de uitgifte van landbouwgronden wordt in dit verband besproken.

Vergadering commissie voor Economie, Haven en Milieu

Woensdag 12 mei, 09.30 uur

De commissie gaat verder met de behandeling van het Havenplan 2020. De eerste bespreking was op 28 april 2004. Verder wordt het rapport van de commissie Andriessen over een mogelijke glasvezelinfrastructuur in Rotterdam besproken.

Vergadering commissie voor Sociale Zaken en Onderwijs

Woensdag 12 mei, 14.00 uur

De commissie voor Sociale Zaken en Onderwijs behandelt de stand van zaken van Rotterdam zet door en de reactie hierop van het Kabinet.

Vergadering commissie voor Bestuur en Veiligheid

Donderdag 13 mei, 09.30 uur

De commissie bespreekt de reactie van het kabinet en het college op de nota 'Rotterdam zet door. Verder wordt de notitie van het college van B&W 'Van vangnet naar springplank' over het dak- en thuislozenbeleid in Rotterdam behandeld. Daarnaast komt aan de orde het bedelverbod en de voorzieningen in de verslavingszorg en maatschappelijke opvang.

Ook de uitwerking van het uitzetbeleid van uitgeprocedeerde asielzoekers voor Rotterdam staat op de agenda. Aanleiding hiervoor is een brief van de VNG aan de minister voor Vreemdelingenzaken en Integratie.

Vergadering gemeenteraad

Donderdag 13 mei, 14.00 uur

De raad discussieert over de Kadernotitie Jeugdbeleid Steun bieden en grenzen stellen. In deze notitie worden de nieuwe contouren voor het Rotterdamse jeugdbeleid geschetst. Daarbij zal de raad een aantal moties afdoen. Een daarvan gaat over het opzetten van een stedelijk netwerk voor opvoedingsondersteuning. Verder zal de heer M.G.J. van Muijen worden voorgedragen als nieuw lid van de gemeenteraad.

Bron: Griffie, 06-05-2004