GroenLinks

GroenLinks Tweede-Kamerfractie 10 mei 2004 14:28
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

GroenLinks start campagne Schiphol

(10 mei 2004)

GroenLinks start morgen een campagne rond de overlast van Schiphol. Tweede Kamerlid Wijnand Duyvendak en euro­parlementariër Alexander de Roo geven in Castricum en Zwanenburg het startschot voor de campagne.

Hoofdonderdeel van de campagne is een groot onderzoek onder omwonenden. GroenLinks wil weten wat de mensen nu echt merken van de mooie beloften van Schiphol en regering over afname van de geluidshinder.

De landelijke en lokale afdelingen van de partij zullen in de regio duizenden flyers verspreiden met een vragenformulier. Tevens kan ieder op de website de vragen over de eventuele vliegtuighinder melden. Mensen rond Schiphol wordt hun mening gevraagd over geluidsoverlast. Vanaf morgen zijn de resultaten van het onderzoek continu te volgen op www.groenlinks.nl/schiphol. Een 'overlastkaart' toont waar de hinder het meest is toegenomen of waar het eventueel juist afneemt.

Programma dinsdag 11 mei:

10.00 uur, gemeentehuis Castricum:
Wijnand Duyvendak (Kamerlid) en Ria Beens (statenlid) zullen de eerste vragenformulieren overhandigen aan burgemeester en wethouders van Castricum. Daarna gaan ze met GroenLinksleden vragenformulieren uitdelen in het nabijgelegen winkelcentrum in Castricum.

11.00 uur, weekmarkt aan de Dennenlaan in Zwanenburg Wijnand Duyvendak (Tweede Kamerlid), Alexander de Roo (lid Europarlement) zullen met GroenLinksleden de flyers overhandigen aan het winkelend publiek.

Wijnand Duyvendak
Alexander de Roo