Partij van de Arbeid


Den Haag, 10 mei 2004


Nederland Sterk en Sociaal in Europa


Max van den Berg bezoekt Amstelveen


Max van den Berg voert op 11 mei campagne in Amstelveen. Tot en met 10 juni, de dag van de verkiezingen voor het Europese Parlement, zal de PvdA-lijsttrekker campagne voeren met de boodschap Nederland Sterk en Sociaal in Europa. Met Meer Rood Op Straat in alle provincies en grote steden toont Van den Berg aan dat de PvdA de partij van de regio's is.


Op dinsdag 11 mei begint de campagne in de sneltram naar Amstelveen.


Om 14.23 uur neemt Max van den Berg de sneltram 51 vanuit Amsterdam Centraal naar Amstelveen. Om 15.00 uur komt hij met de tram in Amstelveen, achter V&D, aan. In het centrum deelt Van den Berg flyers uit en gaat hij in gesprek met het (winkelend) publiek. Vervolgens zal hij op bezoek gaan bij de Wereldwinkel en het Cobramuseum, alwaar hij om 16.00 uur een persoonlijke rondleiding krijgt van de directeur.


In de avond debatteert Max van den Berg met Jules Maaten (lijsttrekker VVD) in het Congrescentrum te Amstelveen, Sandbergplein 24, stadshart Amstelveen, over hot issues in de komende Europese verkiezingen, waaronder de Europese Grondwet, de vraag of Europa sociaal of liberaal moet zijn en een mogelijk lidmaatschap van Turkije van de EU. Het debat wordt geleid door Henri Meijdam, VVD-deputeerde in Noord-Holland. Het debat begint om 20.00 uur en wordt ingeleid door staatssecretaris Atzo Nicolai. Er zal tevens aandacht zijn voor de ontwikkelingen in de afgelopen tijd in Europa, een korte terugblik op de uitbreiding met 10 nieuwe lidstaten en een vooruitblik naar de Europese verkiezingen.


Voor nadere informatie: Anne-Marie van der Borgh, 020 55 121 26