Persberichten 11/05 ochtend

Regio 11-05-2004

Voorschoten Politie vordert rijbewijs in De politie hield op dinsdag 11 mei rond 01.20 uur op de Leidseweg een 47-jarige automobilist uit Voorschoten aan. De man bestuurde de auto terwijl hij vermoedelijk te veel had gedronken. De ademanalyse kwam uit op 600 ug/l ( limiet is 220 ug/l) De politie vorderde het rijbewijs van de man in en maakt proces-verbaal op.

Waddinxveen Politie vordert rijbewijs in De politie hield op maandag 10 mei rond 21.55 uur op de Kanaalstraat een 26-jarige man uit Hazerswoude-dorp aan. De man reed onder invloed op zijn bromfiets. De ademanalyse kwam uit op 800 ug/l (limiet is 220 ug/l). De politie vorderde het rijbewijs van de man in en maakt proces-verbaal op.

Gouda Gestolen auto in brand gestoken Een op 20 april jl in Maartensdijk gestolen auto is door onbekenden op dinsdag 11 mei rond 01.15 uur in het Groenhovenpark achter het bowlingcentrum aldaar door onbekenden in brand gestoken. Het vuur sloeg over naar een bouwkeet die naast de auto stond. Deze bouwkeet brandde deels af en liep veel rook en waterschade op. De auto brandde geheel uit. De politie stelt een nader onderzoek in.

Noordwijk Politie houdt verdachte van inbraak in woning aan De politie hield op dinsdag 11 mei rond 02.00 uur op de Zwarteweg een 34-jarige man uit Den Haag aan. De man werd er van verdacht enkele uren daarvoor te hebben ingebroken in een woning aan de Parelduiker. Buren hoorden gestommel in de verlaten woning en waarschuwden de politie. Deze trof sporen van inbraak aan. De inbreker was echter gevlogen. In een dicht bij de woning geparkeerde onafgesloten busje trof de politie een koffer met kleding en kratten met gereedschap aan. Het vermoeden bestond dat deze goederen uit de woning waren gestolen. Een kort onderzoek leidde tot de vermoedelijke identiteit van de inbreker en tot zijn uiteindelijke aanhouding. De verdachte is ingesloten. De politie zet het onderzoek voort.