Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn & omgeving, maandag 10 mei 2004.

Hoorn 10-05-2004 - 15.30 uur

Geweldpleger aangehouden

Hoorn, zondag 9 mei 2004.

Omstreeks 16.45 uur meldde een vrouw aan de Vyandtstraat dat haar broer een ruit van de voordeur had vernield. De aanrijdende agenten kwamen hem in de buurt tegen en hielden hem aan. Het gaat om een 34-jarige man uit Hoorn. Hij bleek zijn zus ook bedreigd te hebben. De man is een bekende van de politie en hij is ingesloten.

Auto over de kop

Oudendijk, zondag 9 mei 2004.

Een 32-jarige automobiliste uit Duitsland is omstreeks 19.00 uur op de A7 met haar auto van de weg af geraakt en met een shock opgenomen in het ziekenhuis. Haar 41-jarige partner liep een hoofdwond op en moest ook in het hospitaal blijven.

De vrouw kwam met hoge snelheid uit de richting van Purmerend en ging in de richting van Opmeer. In een flauwe bocht verloor zij de macht over het stuur. De auto schoot vanaf de linkerrijstrook over de weg en reed rechts van de weg het talud af. Daarbij ging het voertuig enkele keren over de kop waarna de auto op de zijkant in een sloot terecht kwam. Omstanders hebben de inzittenden uit de auto getrokken en eerste hulp verleend. Het hondje van het Duitse paar overleefde de aanrijding niet. De auto was total loss.

Demonstratieauto weg na inbraak woning

Berkhout, maandag 10 mei 2004.

In de afgelopen nacht is er ingebroken in een woning aan de Berkenweide. Daarbij is de achterdeur opengebroken en zijn uit de woonkamer autosleutels weggenomen van een zwarte Volkwagen Golf 4 die op het pad bij het huis stond. Die auto is vervolgens gestolen. Het gaat hierbij om een zeer bijzondere auto die was uitgebouwd, verlaagd en is voorzien van getint glas. De auto draagt het kenteken XT-ZT-54, is van het bouwjaar 1999 en heeft een waarde van 15.000 euro. In het voertuig is een grote hoeveelheid geluids- en beeldapparatuur ingebouwd zoals drie DVD-schermen. De zwarte Golf werd gebruikt als demonstratieauto bij een leverancier.

Grote bromfietscontrole

Hoorn, maandag 10 mei 2004.

Vandaag heeft de politie met ruim 10 mensen een grote bromfietscontrole uitgevoerd op ondermeer de Blauwe Berg, de Vredehofstraat en de Westerblokker. Om 07.30 uur werd begonnen in Hoorn en tegen de middag verplaatsten de controleurs zich naar de Westerblokker in Blokker. Om 14.30 uur werd de actie beëindigd. In totaal werden maar liefst 96 bromfietsen aan de kant gezet en aan een controle onderworpen. Bijna 50 bestuurders kregen een bon ondermeer wegens het overschrijden van de constructiesnelheid (26), het niet hebben van een gele danwel oranje plaat (6), het veroorzaken van teveel geluid (4), het niet dragen van een helm (2), het niet hebben van een verzekering (3) en het hebben van een gladde band (2).