Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder & omgeving, maandag 10 mei 2004.

Den Helder 10-05-2004 - 15.30 uur

Project toezicht duinen geslaagd

Den Helder, maandag 10 mei 2004.

Het project waarbij de politie, in samenwerking met de stichting Noord-Hollands Landschap en het Hoogheemraadschap, extra toezicht heeft uitgeoefend in het duingebied is goed verlopen. Van maandag 12 april tot en met vrijdag 6 mei is er door de politie en haar partners 37 maal extra gesurveilleerd. Over het algemeen gedroeg het publiek zich netjes. De controleurs kregen overwegend positieve reacties en veel voetgangers hadden hun honden aan de lijn. Dat is vooral tijdens de broedtijd, van belang. Er werden toch nog 32 bekeuringen uitgeschreven onder meer wegens het los laten lopen van honden (11), het zonder vergunning met de auto de strandopgang oprijden (10) en het zich bevinden buiten de paden (9). Gedurende het project heeft er in het gebied maar 1 klein brandje plaatsgevonden op 1 mei in de Grafelijkheidsduinen. Vanaf nu zal de politie met haar partners regulier toezicht uitoefenen.

Identiteit overledene vastgesteld

De Waal (Texel), maandag 10 mei 2004.

De persoon die gistermiddag omstreeks16.00 uur met zijn invalidenwagen in een sloot een de Nieuwlanderweg werd aangetroffen is een 81-jarige man uit een bejaardenhuis in Den Burg. Hij is door onbekende oorzaak vanaf het fietspad in de sloot geraakt en door verdrinking om het leven gekomen. De politie sluit niet uit dat hij voorafgaand aan het eenzijdig ongeval onwel is geworden.

Drankrijder

Schagen, maandag 10 mei 2004.

Omstreeks 01.30 uur betrapten agenten op de Mauvestraat een 40-jarige automobilist uit Schagen op drankgebruik. Hij reed slingerend en moest meewerken aan een ademanalyse. Hij blies 485 ug/ (tot 220 toegestaan) en kreeg een proces-verbaal.