Openbaar Ministerie

Den Haag, 11 mei 2004

Derde verdachte moord medewerker fietsenwinkel in voorlopige hechtenis

De rechter-commissaris van de Haagse rechtbank heeft op vrijdag 7 mei een 56-jarige man uit Den Haag in bewaring gesteld. De man heeft bekend betrokken te zijn geweest bij de moord op een 40-jarige man uit Den Haag op 27 februari. Het slachtoffer werd die dag tijdens zijn werk in zijn fietsenwinkel aan het De Savornin Lohmanplein in Den Haag neergeschoten. Hij overleed ter plaatse.

Op verdenking van betrokkenheid bij deze zaak heeft de Politie Haaglanden op dinsdag 27 april een 40-jarige man uit Noordwijk en een 61-jarige man uit Den Haag aangehouden. De Raadkamer van de Haagse rechtbank heeft op donderdag 6 mei de gevangenhouding van zowel de 40-jarige als de 61-jarige verdachte bevolen.

De 40-jarige verdachte heeft bekend bij de moord betrokken te zijn geweest; de 61-jarige verdachte ontkent zijn betrokkenheid op enigerlei wijze.
Een eveneens op dinsdag 27 april aangehouden vrouw is inmiddels in vrijheid gesteld. Politie en justitie hebben haar betrokkenheid bij de zaak evenwel nog in onderzoek. Ook de rol die de verschillende betrokkenen bij de moord hebben gehad is nog in onderzoek. Over het motief bestaat nog geen volledige duidelijkheid. Mogelijk dat de schulden die het slachtoffer had een rol hebben gespeeld.