Politie Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Wageningen; 220 euro boete na wegrijden ongeval
Publicatiedatum: 11-05-2004

Politieonderzoek naar parkeerschade van een auto op de Churchillweg in Wageningen heeft er toe geleid dat de veroorzaker - een 78-jarige bestuurster uit Wageningen - is opgespoord. De vrouw heeft gelet op de ontstane schade in overleg met Justitie een geldboete van 220 euro aangeboden gekregen.

Het is één van die hinderlijke schades die veel weggebruikers zullen herkennen. Geparkeerd staan en dan je auto beschadigd terug vinden is een ergernis van veel automobilisten. In een beperkt aantal gevallen zal de veroorzaker niets gemerkt hebben. Als dat wel het geval is, zijn bestuurders verplicht om hun identiteit kenbaar te maken. Dat kan door een briefje met een kenteken en het telefoonnummer achter te laten op de beschadigde auto. In Wageningen gebeurde dit door een getuige, die het ongeval zag gebeuren maar ook constateerde dat de veroorzaker geen gegevens achter liet. Daarom liet hij zijn telefoonnummer en het kenteken van de veroorzaker achter. Overigens ziet de Wageninger verschillende andere getuigen, die echter evenmin actie ondernemen. Zijn alerte reactie maakte het voor de politie mogelijk om de veroorzaakster op te sporen. Tevens stelt hij de 57-jarige gedupeerde uit Bennekom in staat om via de verzekering haar schade te claimen.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden, district West-Veluwe Vallei Harry Munniksma
0318 688 221

---

Ede - Lunterenaar gewond bij aanrijding

Publicatiedatum: 11-05-2004

Bij een verkeersongeval tussen een fietser en een bromfietser op de Lunterseweg in Ede is maandagochtend een 45-jarige Lunterenaar gewond geraakt. Het slachtoffer reed rond kwart voor elf op zijn fiets over het fietspad van de Lunterenseweg. Door nog onbekende oorzaak zou de Lunternaar naar links zijn uitgeweken. Op dat moment was een achteropkomende bromfiets, bestuurd door een 16-jarig meisje uit Ede, begonnen de fietser in te halen. Beiden botsten daarop tegen elkaar, waarbij de fietser gewond raakte. De Lunterenaar is met vermoedelijk gekneusde ribben overgebracht naar het Gelderse Vallei-ziekenhuis in Ede.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - vrouw (81) rijbewijs kwijt na gevaarlijk rijgedrag
Publicatiedatum: 11-05-2004

De politie heeft maandagmiddag het rijbewijs afgenomen van een 81-jarige automobiliste uit Ede, nadat ze met haar auto over het fietspad van het Statepad in haar woonplaats reed en het verkeer in gevaar zou brengen. Surveillerende agenten troffen de vrouw stilstaand aan nadat passanten de politie hadden gewaarschuwd. De vrouw maakte op de agenten een verwarde indruk en besloten haar aan een onderzoek naar de rijvaardigheid te laten ondergaan. In afwachting van dit onderzoek, dat door het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen zal worden uitgevoerd, werd haar rijbewijs ingenomen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - dagvaarding na winkeldiefstal

Publicatiedatum: 11-05-2004

Geldgebrek, dat zou het motief zijn voor de diefstal van etenswaren uit een Edese supermarkt. Een 31-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats moest het uiteindelijk bekopen met een dagvaarding.

Halverwege maart van dit jaar werd de 31-jarige dakloze aangehouden door winkelpersoneel van de Edese supermarkt. De man bleek diverse levensmiddelen in zijn tas te hebben gestopt en was zonder ervoor te betalen naar buiten gelopen. De verdachte werd aan de politie overgedragen. In verhoor bekende de man de diefstal, waarna hij in overleg met justitie een dagvaarding kreeg uitgereikt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606