Politie Groningen

Persberichten dinsdag 11 mei 2004

Provincie Groningen 11-05-2004 -

Groningen: man (24) aangehouden voor spuiten met spray
Een 24-jarige man uit Zuidlaren werd maandagnacht aangehouden in de Oosterstraat nadat hij een portier van een horecagelegenheid in de Peperstraat had bespoten met een busje spray. De man was door de portier verzocht de zaak te verlaten omdat hij zich niet aan de huisregels hield. Hij verliet de zaak maar kwam terug en spoot de beveiligingsmedewerker in het gezicht. Een 20-jarige vrouwelijke klant kreeg nog een klap in het gezicht van de man. Hij werd aangehouden en is vastgezet voor nader verhoor en onderzoek.

Groningen: frontale botsing tussen twee autos
Op de Plutolaan botsten maandagmiddag twee automobilisten frontaal op elkaar. Een 75-jarige automobiliste kwam uit de Jupiterstraat op de Plutolaan en botste daar frontaal tegen een 45-jarige automobiliste aan die net een geparkeerde auto inhaalde. De 75-jarige vrouw en haar 3-jarige inzittende kleindochter zijn voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Een ongevalregistratie is opgemaakt.

Groningen: winkeldief dreigt met wapen
Een personeelslid van een supermarkt aan de Paterswoldseweg werd maandagavond door een nog onbekende man bedreigd met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Het personeelslid had de man buiten de winkel aangesproken nadat de man een aantal pakken waspoeder had meegenomen zonder te betalen. Na de bedreiging fietste de winkeldief weg in de richting van de Stephensonstraat. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Groningen: snelheidscontroles
Op de Ulgersmaweg werd maandagmiddag een radarsnelheidscontrole gehouden waarbij 788 voertuigen gecontroleerd werden. 110 daarvan overschreden de limiet van 50 km per uur. Hoogst gemeten snelheid 81 km per uur. Op de Friesestraatweg (70 km) werden maandagochtend van 1290 voertuigen de snelheid gemeten. 60 overtraden de limiet en de hoogst genoteerde snelheid was 99 km per uur.

Groningen: bromfietscontrole
bij de kruising van het Heerdenpad met de Ulgersmaweg controleerde de politie maandagochtend 65 brom/snorfietsers. Er werden in totaal 35 overtredingen geconstateerd. Onder andere 17 maal teveel vermogen, 4 maal onverzekerd, vijf geen bromfietscertificaat en diverse technische gebreken.

Groningen: fietsster (16) geslagen
Een 16-jarige fietsster uit Zuidwolde meldde maandagavond dat zij op het Spakenpad (fietspad tussen Beijum en Lewenborg) was geslagen door twee jongens. De jongens hielden het meisje tegen en sloegen haar in het gezicht. Het waren jongens van zon 14 a 15 jaar oud en ze droegen slobberbroeken. De politie heeft een onderzoek ingesteld.