Gemeente Dalfsen

11-05-2004

Verkeersles leidt tot aanpassing kruispunt

Dalfsen - Op maandag 8 maart hebben leerlingen van groep 7 van basisschool de Polhaar in Dalfsen tijdens een bijzondere verkeersles nagedacht over verbeteringen voor het kruispunt Brethouwerstraat - Wilhelminastraat. De les werd door Irene van Oenen, medewerker verkeer van de gemeente Dalfsen, verzorgd. Aanleiding voor de les was een brief over verkeersonveilige situaties op het kruispunt, die de kinderen aan de burgemeester hadden geschreven.

Tijdens de les hebben de kinderen de huidige situatie in beeld gebracht met behulp van foto's en kaarten. Vervolgens hebben ze verbeteringen ingetekend. Met deze verbeteringen hebben ze de gemeente Dalfsen "huiswerk" bezorgd. De ideeën vormden namelijk de basis voor aanpassingen van het kruispunt.

De gemeente Dalfsen kiest ervoor de belijning aan te passen, waarbij de fietsstroken doorgetrokken worden tot op het plateau. Om het probleem van afslaande fietsers op de rijbaan op te lossen, wordt het element in de Wilhelminastraat in tweeën gedeeld. Fietsers kunnen bij het afslaan tussen de twee helften doorrijden. De bestaande elementen in de bocht langs het kerkhof blijven gehandhaafd. De leerlingen van de Polhaar ervaren deze elementen als veilig, omdat ze voorkomen dat fietsers in de bocht worden afgesneden door auto's.