Kenniscentrum voor uiterlijke verzorging (KOC)

Sandra's Hairstyling winnaar

Goede leerbedrijven zijn voor leerlingen in het beroepsonderwijs onmisbaar. Hier maken zij kennis met de praktijk en leren zij wat er van hen verwacht wordt. Om dit te onderstrepen organiseerde het Kennis- en OntwikkelCentrum voor de uiterlijke verzorging (KOC Nederland) de verkiezing 'Leerbedrijf van het Jaar 2004' voor de sector uiterlijke verzorging. Bij de feestelijke uitreiking op 10 mei jongstleden kwam Sandra's Hairstyling uit De Bilt als winnaar uit de envelop in de categorie kappersbranche.

Bij de verkiezing werd in drie categorieën gestreden om de titel 'Leerbedrijf van het Jaar 2004'; namelijk de kappers-, schoonheidsspecialisten- en voetverzorgersbranche. Uit de vele aanmeldingen heeft een deskundige jury per categorie drie bedrijven genomineerd. Voor de kappersbranche betekende dit, dat op 10 mei jongstleden Sandra's Hairstyling uit De Bilt naar voren kwam. Bij dit bedrijf ademden sfeer en ambiance een goed georganiseerde, soepel draaiende organisatie uit. Een bedrijf dat bij de tijd is op het gebied van deskundigheidsbevordering en innovatie.

Opleiden in de praktijk is investeren in de toekomst Mevrouw de Rijk, eigenaresse van Sandra's Hairstyling, leidt leerlingen niet alleen op om in haar eigen personeels-behoefte te voorzien, zij hecht ook veel belang aan het overdragen van kennis en vaardigheden van het kappersvak aan junioren. Leerlingen in dit bedrijf krijgen een persoonlijk opleidingsplan van een jaar. Aan de hand van beoordelings-formulieren wordt bepaald of zij een versnelde opleiding binnen het bedrijf kunnen volgen. Naast een goed inwerkproces krijgen leerlingen een intensief trainings-programma. Gedurende hun stageperiode worden zij door meerdere praktijkopleiders begeleid.

Verder heeft Sandra's Hairstyling aan de hand van een risico-inventarisatie en -evaluatie en een bezoek van de Arbeidsinspectie de salon en werkwijze aangepast aan de gelden arbo- en hygiëneregels. Tevens participeert mevrouw de Rijk in een klankbordgroep van de Koninklijke Algemene Nederlandse Kappersorganisatie (ANKO) en zet zij zich in voor de plaatselijke ondernemersvereniging. Sandra's Hairstyling is qua presentatie een waardig voorbeeld voor de kappersbranche. Kortom, een uitstekend leerbedrijf.

Prijsuitreiking
Uit handen van de heer Teus Brand, jurylid en winnaar van de verkiezing Leerbedrijf in het Jaar 2002, ontving mevrouw de Rijk een kunstwerk en een cheque ter waarde van ? 500,-. Schoonheidsinstituut Savelberg uit Kerkrade en Pedicuresalon A. Dietrich uit Oirsbeek werden als winnaar uitgeroepen in respectievelijk de categorie schoonheidsspecialisten- en voetverzorgersbranche. De overall winnaar van de branche uiterlijke verzorging werd Schoonheidsinstituut Savelberg. Dit bedrijf zal de sector uiterlijke verzorging vertegenwoordigen bij de overstijgende, landelijke verkiezing waar alle branchesectoren zijn vertegenwoordigd.

Lees ook:

* Schoonheidsinstituut Savelberg beste leerbedrijf van de gehele UV
* Pedicuresalon A. Dietrich beste leerbedrijf in de voetverzorgingsbranche