Kenniscentrum voor uiterlijke verzorging (KOC)

Schoonheidsinstituut Savelberg winnaar!

Goede leerbedrijven zijn voor leerlingen in het beroepsonderwijs onmisbaar. Hier maken zij kennis met de praktijk en leren zij wat er van hen verwacht wordt. Om dit te onderstrepen organiseerde het Kennis- en OntwikkelCentrum voor de uiterlijke verzorging (KOC Nederland) de verkiezing 'Leerbedrijf van het Jaar 2004' voor de sector uiterlijke verzorging. Bij de feestelijke uitreiking op 10 mei jongstleden kwam Schoonheidsinstituut Savelberg uit Kerkrade als winnaar uit de envelop in de categorie schoonheidsspecialistenbranche én als overall winnaar van de uiterlijke verzorgingsbranche. Een prestatie van formaat!

Bij de verkiezing werd in drie categorieën gestreden om de titel 'Leerbedrijf van het Jaar 2004'; namelijk de kappers-, schoonheidsspecialisten- en voetverzorgersbranche. Uit de vele aanmeldingen heeft een deskundige jury per categorie drie bedrijven genomineerd. Voor de schoonheidsspecialistenbranche betekende dit, dat op 10 mei jl. Schoonheidsinstituut Savelberg uit Kerkrade naar voren kwam. Dit professionele bedrijf werd tot grote blijdschap van mevrouw Savelberg, de eigenaresse, eveneens uitgeroepen tot 'Leerbedrijf van het Jaar 2004' voor de gehele sector uiterlijke verzorging. Daarnaast werden Sandra's Hairstyling uit De Bilt en Pedicuresalon A. Dietrich uit Oirsbeek winnaar van respectievelijk de kappers- en voetverzorgersbranche.

Topniveau in de schoonheidsspecialistenbranche
Met een breed assortiment aan behandelingen kunnen leerlingen bij Schoonheidsinstituut Savelberg terecht voor een opleiding in de praktijk met veel diepgang. Het doel van mevrouw Savelberg is om stagiaires een opleiding van hoog niveau te bieden ongeacht nationaliteit of afkomst. Zij slaagt erin om met stagiaires een vertrouwensband te creëren, waardoor leerlingen optimaal gemotiveerd worden. Het complete opleidingsproces heeft door de individuele en persoonlijke benadering een centrale plaats in de bedrijfsvoering.

Binnen Schoonheidsinstituut Savelberg wordt gewerkt volgens de Code van de Schoonheidsspecialist. Hygiënisch en veilig werken heeft dan ook voor zowel de klanten als stagiaires een hoge prioriteit. Volgens de jury straalt het bedrijf een topniveau uit op het gebied van schoonheidsverzorging in een ambiance van grote allure. Het bedrijf staat volledig open voor derden, presenteert zich op een uitstekende wijze en houdt zich actief bezig met promotie. Kortom, een uitstekend voorbeeld voor de totale uiterlijke verzorgingsbranche.

Prijsuitreiking
Uit handen van de heer Chris Boerland, bestuursvoorzitter van KOC Nederland, ontving mevrouw Savelberg een kunstwerk en een cheque ter waarde van ? 1000,-. Als overall winnaar van de uiterlijke verzorging zal Schoonheidsinstituut Savelberg de sector uiterlijke verzorging vertegenwoordigen bij de overstijgende, landelijke verkiezing waar alle branchesectoren zijn vertegenwoordigd. Deze verkiezing wordt mede georganiseerd door het Ministerie van OC&W.

Lees ook:

* Sandra's Hairstyling winnaar in de kappersbranche
* Pedicuresalon A. Dietrich beste leerbedrijf in de voetverzorgersbranche