Kenniscentrum voor uiterlijke verzorging (KOC)

Pedicuresalon A. Dietrich gewonnen

Goede leerbedrijven zijn voor leerlingen in het beroepsonderwijs onmisbaar. Hier maken zij kennis met de praktijk en leren zij wat er van hen verwacht wordt. Om dit te onderstrepen organiseerde het Kennis- en OntwikkelCentrum voor de uiterlijke verzorging (KOC Nederland) de verkiezing 'Leerbedrijf van het Jaar 2004' voor de sector uiterlijke verzorging. Bij de feestelijke uitreiking op 10 mei jongstleden kwam Pedicuresalon A. Dietrich uit Oirsbeek als winnaar uit de envelop in de categorie voetverzorgersbranche.

Bij de verkiezing werd in drie categorieën gestreden om de titel 'Leerbedrijf van het Jaar 2004'; namelijk de kappers-, schoonheidsspecialisten- en voetverzorgersbranche. Uit de vele aanmeldingen heeft een deskundige jury per categorie drie bedrijven genomineerd. Voor de voetverzorgersbranche betekende dit, dat op 10 mei jongstleden Pedicuresalon A. Dietrich uit Oirsbeek naar voren kwam.

Visitekaartje voor de voetverzorgingsbranche
De vergrijzing in de voetverzorgersbranche is voor mevrouw Dietrich, eigenaresse van Pedicuresalon A. Dietrich, een belangrijke reden om meer jonge mensen op te leiden. De zeer brede ervaring en kennis van het bedrijf wordt op een duidelijke wijze overgedragen aan toekomstige voetverzorgers. Mevrouw Dietrich stelt zelf een gedetailleerd opleidingsplan op. Hierbij kunnen leerlingen aangeven wat zij extra willen leren tijdens de stageperiode. Bij Pedicuresalon A. Dietrich wordt strikt gewerkt volgens de Code van de Voetverzorgers. Hygiëne staat dan ook hoog in het vaandel. De praktijkruimte is perfect geoutilleerd en gericht op de veiligheid voor de klanten én stagiaires.

In de regio speelt Pedicuresalon A. Dietrich een toonaangevende rol. Zo werd mevrouw Dietrich al eerder uitgeroepen tot 'Beste Voetverzorger van Limburg' en opende zij in Geleen een aparte pedicuresalon voor de specialismen diabetische en reumatische voet. Dit leerbedrijf mag volgens de jury terecht gelden als visitekaartje voor de voetverzorgersbranche.

Prijsuitreiking
Uit handen mevrouw Evelien Wesselink, jurylid van deze verkiezing, ontving mevrouw Dietrich een kunstwerk en een cheque ter waarde van ? 500,-. Sandra's Hairstyling uit De Bilt en Schoonheidsinstituut Savelberg uit Kerkrade werden als winnaar uitgeroepen in respectievelijk de categorie kappers- en
schoonheidsspecialistenbranche. De overall winnaar van de branche uiterlijke verzorging werd Schoonheidsinstituut Savelberg. Dit bedrijf zal de sector uiterlijke verzorging vertegenwoordigen bij de overstijgende, landelijke verkiezing waar alle branche-sectoren zijn vertegenwoordigd.

Lees ook:

* Sandra's Hairstyling winnaar in de kappersbranche
* Schoonheidsinsituut Savelberg beste leerbedrijf in de complete UV