Politie Drenthe

Dinsdagmorgen

Assen 11-05-2004

Gevonden voorwerp: een hond
MEPPEL - De politie in Meppel zit met een hond in de maag, figuurlijk dan. Maandagnacht zagen agenten een hond lopen in de Weerdstraat bij de brug over de Reest. De hond was daar zonder baasje en sprong vrolijk achter in de dienstauto. De agenten hebben de hond meegenomen naar het bureau en hij zal, als zich geen eigenaar meldt, naar het asiel gaan. Het gaat om een witte hond met bruine vlekken en hij lijkt op een Golden Retriever. De hond draagt een halsband met een penning eraan. Op deze penning staat SAMTGEMEINDE HADELN 2002/2003 met het nummer 150. Wie de hond kent of er iets van weet kan contact opnemen met het bureau Meppel, telefoon 0900 8844. (bps 04-140770)

Bromfietsen met teveel vermogen bekeurd
ASSEN - Maandagavond zijn bij een controle op de Martin Luther Kingweg acht bromfietsers bekeurd die een te hoge constructiesnelheid bleken te hebben. Ofwel teveel vermogen. Daarnaast zijn boetes uitgedeeld voor bromfietsers die geen certificaat konden tonen, of die zonder helm reden. Een bromfiets is uit het verkeer genomen vanwege de slechte technische staat; de eigenaar deed afstand. Op de Europaweg en Peelo zijn 120 automobilisten gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Geen van deze bestuurders had gedronken. (bps 04-140724)

Gestolen fiets terug
COEVORDEN - Maandagmiddag zag een 31-jarige man uit Vollenhove zijn gestolen fiets staan bij de coffeeshop in de Bentheimerstraat en meldde dit bij de politie. Agenten gingen in de coffeeshop navragen van wie de fiets was. Een 26-jarige man uit Coevorden bleek de eigenaar te zijn, althans volgens hemzelf. Zowel de fiets als de Coevordenaar gingen mee naar het bureau. De fiets is weer terug bij de rechtmatige eigenaar. De man uit Coevorden had een vaag verhaal over hoe hij aan de fiets was gekomen en wordt in dezen als verdachte beschouwd. (bps 04-129903)

Computers gestolen bij inbraak
EMMEN - Maandagnacht tegen 4.00 uur kreeg de politie een alarmmelding van een school aan de Van Schaikweg. Ter plekke zagen agenten dat een ruit was ingegooid en dat er diverse computersnoeren uit het raam hingen. Vermoedelijk zijn er computers met beeldschermen gestolen zoals het op het eerste gezicht lijkt. De dader is bij de inbraak gewond geraakt, getuige een bloedvlek. Een nader onderzoek wordt ingesteld. (bps 04-140766)

Aanhouding na huiselijk geweld
HOOGEVEEN - Maandagmiddag is een 39-jarige man aangehouden nadat hij thuis zijn twee jaar jongere echtgenote had geschopt en geslagen. Deze zaak wordt volgens het protocol Huiselijk geweld afgehandeld. (bps 04-140563)

Lastige treinreiziger aangehouden
COEVORDEN - Maandagavond hebben agenten een 19-jarige man uit Emmen uit de trein geplukt en aangehouden. De man reisde zonder treinkaartje en had, nadat hij daar op was aangesproken, de conductrice bedreigd en beledigd. In samen werking met collegas van het KLPD wordt tegen de man proces-verbaal opgemaakt. (bps 04-140755)

Ernest Zinsmeyer verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdagmiddag as. 16.30 uur. Telefoon 0592 361127 of 06 22662875. info@politie-drenthe.nl