Binnensticht, 10.05 uur

Utrecht 11-05-2004 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Inbraak

ZEIST Op maandag 10 mei werden twee mannen aangehouden voor een inbraak.

Rond 05.00 uur zag een getuige dat twee mannen aan het inbreken waren bij een winkel aan de Slotlaan. Hij belde de politie en zag dat de verdachten wegliepen. Politiemensen die ter plaatse gingen, zagen een auto met gedoofde verlichting wegrijden en gingen achter de auto aan. Zij zagen dat de auto op de rotonde aan de Woudenbergseweg stopte en dat twee mannen uitstapten. De mannen, 31 en 32 jaar oud en afkomstig uit Polen, werden aangehouden. Hun auto werd in beslag genomen.

Bij onderzoek aan de Slotlaan, bleek dat het rolluik van de winkel was geforceerd en dat een ruit van het pand was vernield. Het is nog onbekend of er iets uit het pand is weggenomen. De verdachten zijn in het politiebureau ingesloten.

Aanrijding

ZEIST Op maandag 10 mei raakte een fietser gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 16.15 uur reed een 76-jarige automobilist uit Amstelveen over de Slotlaan, komende uit de richting van de Hogeweg. Op de kruising met de Steynlaan sloeg hij rechtsaf, maar liet daarbij een 14-jarige fietsster uit Almere-buiten niet voorgaan, met een aanrijding tot gevolg.

Het meisje is met heupklachten per ambulance naar het Diakonessenziekenhuis in Zeist gebracht.

Insluipers aangehouden

DREIBERGEN-RIJSENBURG Op maandag 10 mei werden twee personen aangehouden op verdenking van insluiping.

Rond 13.20 uur zag een getuige twee jongemannen een bedrijf aan de Arnhemsebovenweg uitrennen. Zij hadden twee tassen bij zich.

Politiemensen stelden aan de hand van het signalement een onderzoek in de omgeving in. Zij zagen de verdachten op de Hoofdstraat in het struikgewas lopen en hielden hen, een jongen van 16 jaar en een jongeman van 19 jaar, beiden afkomstig uit Leersum, aan. De gestolen tassen bleken eigendom te zijn van twee werknemers van het bedrijf aan de Arnhemsebovenweg.

De politie verrichtte een onderzoek in de omgeving waar de verdachten werden aangehouden. Daarbij werd een gedeelte van de gestolen goederen aangetroffen. De verdachten zijn in het politiebureau ingesloten.