Ingezonden persbericht


Persbericht

11 mei 2004

Cartesis versterkt haar aanbod met nieuwe versie BPM Suite

~ meer mogelijkheden voor geavanceerde planning gecombineerd met volledige integratie, flexibiliteit en hoger niveau van detail ~

Cartesis heeft haar business performance management (BPM) aanbod uitgebreid en blijft haar concurrenten voor met de introductie van de nieuwe Cartesis Suite v9.

Deze oplossing bevat nieuwe mogelijkheden voor budgettering en planning, die voor een volledige integratie van alle BPM processen zorgen. Dit leidt tot een betere synchronisatie en meer eenvoud en snelheid in de hele performance management cyclus. In tegenstelling tot andere oplossingen op de markt, biedt de Suite één enkele bron voor alle gegevens en meta-data, afkomstig uit een centrale database. Dit maakt de informatie nauwkeurig en zo betrouwbaar mogelijk.

Deze introductie bouwt verder op Cartesis' vermogen om klanten een volledig geïntegreerde wereldwijde BPM benadering aan te reiken. Cartesis' Integrated Data Model vertaalt deze visie naar de praktijk en overtreft daarmee andere benaderingen. Het resultaat is een snelle en flexibele oplossing, die voor een zeer brede, diepgaande en kwalitatief goede analyse van gegevens zorgt.

De nieuwe mogelijkheden voor planning zijn gebaseerd op marktonderzoek en feedback van prospects en klanten. Meer dan 60% van de bestaande Cartesis BPM klanten gebruikt al Cartesis oplossingen voor planning. Deze nieuwe versie biedt een unieke combinatie van controle, flexibiliteit en integratie, wat het gebruiksgemak van zowel nieuwe als bestaande klanten ten goede komt.

"We hebben onze bestaande Suite als vertrekpunt genomen voor het uitwerken van onze visie en het resultaat is een oplossing die speciaal gemaakt is om organisaties wereldwijd te helpen hun performance management doelstellingen te halen," aldus Hans Zuijdendorp, managing director bij Cartesis. "BPM moet niet te eenvoudig worden voorgesteld. In de praktijk zie je dat BPM processen met elkaar verweven zijn. Tegenwoordig willen toonaangevende bedrijven liever een volledig geïntegreerde oplossing, dan een oplossing die een Suite wordt genoemd, wat echter in de praktijk eigenlijk gewoon losse applicaties zijn die zijn gebundeld. We hebben onze kennis op het gebied van Suites gebruikt voor het ontwerpen van een op zichzelf staand geïntegreerd platform, gebaseerd op een centraal Integrated Data Model (IDM). Hiermee helpen we organisaties hun doelstellingen te behalen."

Cartesis¹ Suite is de concurrentie ook voor met de introductie van Invoice Level Matching voor de afstemming van intercompany transacties, wat belangrijke financiële processen bijzonder gedetailleerd maakt. Cartesis Intercompany Server, een module van de Cartesis Suite, ondersteunt de afstemming van transacties tussen bedrijfsonderdelen via het web, waardoor financiële afdelingen tijd besparen tijdens de rapportageperiode en hun cijfers eerder bekend kunnen maken.

"Cartesis loopt voor op het gebied van integratie tussen data, mensen en processen, doordat gebruikers met één systeem kunnen plannen, budgetteren en forecasten," aldus Kathleen Wilhide, Research Director for Financial Compliance and Business Performance Management, IDC. "Voor succesvol business performance management binnen een organisatie moeten deze individuele functies met elkaar worden verbonden. Cartesis heeft flexibele features geïntegreerd in een gecontroleerde planningsomgeving, waarmee individuele gebruikers de productiviteit en efficiëntie binnen hun organisatie kunnen vergroten en betere beslissingen kunnen nemen."

(492 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Cartesis
Cartesis is een toonaangevende wereldwijde leverancier van financieel analytische toepassingen voor Strategisch Financieel Management. Cartesis biedt volledig geïntegreerde toepassingen op een krachtig analytisch platform. Het hoofdkantoor is gevestigd in Parijs en het bedrijf heeft kantoren in België, Duitsland, Engeland, Spanje, Frankrijk, Amerika, Japan en Nederland. Cartesis¹ producten bieden Global 2000 bedrijven de analytische capaciteit en de flexibiliteit die ze nodig hebben om op de snelle veranderingen in hun markt in te kunnen spelen. Eén op de vijf bedrijven uit de Fortune Global 100 en meer dan 30% van de Financial Times European 100 gebruiken Cartesis¹ oplossingen om de best mogelijke controle over hun financiële informatie en processen te houden.

Over de Cartesis Suite
De Cartesis Suite is een volledig geïntegreerde, webgebaseerde oplossing voor Business Performance Management en ondersteunt de belangrijkste activiteiten op het gebied van financieel management, zoals planning, budgettering, statutaire consolidatie, managementrapportage, forecasting en shareholding management.

Het is speciaal ontwikkeld voor de complexiteit van bedrijfsomgevingen van multinationals en levert volledige ondersteuning van multi-lingual, multi-GAAP, multi-partner, multi-product, multi-currency en multi-markt toepassingen, als ook het beheer van complexe eigendomsverhoudingen van verschillende bedrijfsonderdelen.

Om het realiseren van snelle analyses en besluitvorming te vereenvoudigen, groepeert de Cartesis Suite de laatste informatie vanuit de wereldwijde organisatie en maakt het deze inzichtelijk. Dit leidt tot een analytische intelligentie die traditionele rapportage overtreft. De software automatiseert en stroomlijnt de volledige cyclus van financiële analyse om op elk moment een nauwkeurig financieel beeld te scheppen van alle soorten kritische bedrijfsinformatie: financieel, operationeel, fiscaal en juridisch.

De Cartesis Suite biedt CFO's een strategisch platform, dat hen in staat stelt kritische bedrijfsdoelstellingen te behalen doordat ze het complete bedrijfsverhaal kunnen vertellen, duidelijke uitspraken kunnen doen met betrekking tot strategie en beslissingen direct kunnen nemen.

Voor verdere persinformatie of fotomateriaal, kunt u contact opnemen met Marieke van Zuien van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: 040 235 46 00
E-mail: mariekev@lewispr.com
http://www.lewispr.com

Voor meer informatie over Cartesis, kunt u contact opnemen met Mieke Nienhuis: Tel: 030 280 09 04
E-mail: m.nienhuis@cartesis.nl
http://www.cartesis.nl


---

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00
fax: +31 (0)40 235 46 01
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com


---