Nederlandse Taalunie

Vertrek Koen Jaspaert, algemeen secretaris Nederlandse Taalunie

Den Haag, 10 mei 2004

Vertrek Koen Jaspaert, algemeen secretaris van de Nederlandse Taalunie, per 1 september 2004

Per 1 september a.s. neemt Koen Jaspaert ontslag uit zijn functie als algemeen secretaris van de Nederlandse Taalunie. Koen Jaspaert is op 1 april 1998 bij de Taalunie in dienst getreden en heeft hiermee ruim 6 jaar aan het hoofd van deze organisatie gestaan. Hij keert terug naar de Universiteit van Leuven, waar hij ook voor zijn Taaluniemandaat in dienst was.

Het Comité van Ministers van de Taalunie, dat bestaat uit Maria van der Hoeven, Nederlands minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Medy van der Laan, Nederlands staatssecretaris van Cultuur en Media, Marleen Vanderpoorten, Vlaams minister van Onderwijs en Vorming en Paul Van Grembergen, Vlaams minister van Binnenlandse Aangelegenheden, Cultuur, Jeugd en Ambtenarenzaken, start binnenkort met de werving van een opvolger voor de vacature. Op korte termijn verschijnt hiervoor een advertentie.

In de Nederlandse Taalunie voeren de Vlaamse en de Nederlandse overheid gezamenlijk beleid op het gebied van de Nederlandse taal, onderwijs en letteren. De Taalunie ziet het als haar opdracht om ervoor te zorgen dat alle Nederlands-sprekenden hun taal op een doeltreffende en creatieve manier kunnen gebruiken.

Informatie voor de pers:
Koen Jaspaert is bereikbaar voor extra toelichting of een interview. U kunt hiervoor contact opnemen met het Algemeen Secretariaat van de Taalunie: + 31 70 346 95 48 of info@taalunie.org. © Nederlandse Taalunie, 2000/2004 - alle rechten voorbehouden