Dienstenbond CNV

Scholing en begeleiding voor werkloze grafici
11-05-2004

Met scholing en begeleiding werkloze grafici helpen een baan te vinden in de grafimediabranche. Dat is de doelstelling van het Enter 2003 project van het Servicepunt Grafimedia, een initiatief van Kenniscentrum GOC. Dit jaar starten nog vier trajecten op drie locaties in het land. Hiervoor zijn nog plaatsen beschikbaar. Een kans bij uitstek voor werkloze grafici om weer aan de slag te gaan in de grafimediabranche.

De scholing en begeleiding bestaat uit twee delen. Tijdens het eerste deel, dat drie maanden duurt, wordt onder meer gewerkt aan computervaardigheden. De deelnemers behalen het Europees Computer Rijbewijs, een internationaal erkend diploma. Ook wordt aandacht besteed aan communicatie en persoonlijke effectiviteit en wordt een persoonlijk ontwikkelingsplan gemaakt. Dit deel van het traject kunnen de deelnemers volgen met behoud van hun uitkering. Voor het tweede deel krijgen de deelnemers een arbeidsovereenkomst bij een bedrijf en dus ook een salaris. Gedurende vier maanden krijgen zij binnen het bedrijf een functiegerichte scholing. Aan het einde van de arbeidsovereenkomst is er de optie deze voor minimaal een half jaar te verlengen.

Deelnemen?
Eind mei en eind augustus starten er nieuwe Enter 2003-trajecten in Den Bosch, half juni in Rijswijk en half september in Amsterdam. Deelname staat open voor grafici die minimaal een half jaar werkloos zijn en ingeschreven staan bij het CWI. Zij moeten in ieder geval 32 uur per week beschikbaar zijn. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. GeĂŻnteresseerden kunnen contact opnemen met het Servicepunt Grafimedia in Helmond, telefoon (0492) 35 93 83. Meer informatie is te vinden op www.servicepunt-grafimedia.nl