Dienstenbond CNV

Sociaal plan bij Eindhoven Packaging
11-05-2004

Op 4 mei hebben wij opnieuw met de directie van Eindhoven Packaging onderhandeld over een sociaal plan voor de werknemers die door de voorgenomen reorganisatie boventallig zullen worden. Er is een onderhandelingsresultaat bereikt dat wij aan de leden willen voorleggen.

Onderhandelingspunten
Tijdens de verschillende gesprekken met de directie over het sociaal plan hebben wij te kennen gegeven nu niet te willen praten over de door de directie gewenste overgang van de Grafimedia CAO naar de Kartoflex CAO. Aan de hand van het advies van de Ondernemingsraad kan daarover later gesproken worden.

Zoals u weet heeft de Grafimedia CAO een regeling voor aanvullingen op de WW (of op een lager salaris bij een nieuwe werkgever) na een reorganisatie. De duur van de aanvulling is afhankelijk van het dienstverband. Onze inzet was een betere regeling dan in de CAO staat. Uw werkgever wilde aan de regeling in de CAO vasthouden. Het onderhandelingsresultaat is dat de aanvullingsperiode met de helft wordt verlengd. Verder is afgesproken dat het aanvullingsbedrag op verzoek van de werknemer in één keer uitbetaald kan worden.

Een ander lastig punt was de persoonlijke toeslag die ontstaat bij interne herplaatsing op een lagere functie. Werkgever wilde deze toeslag afbouwen. Dat wilden wij niet. Afgesproken is de toeslag te bevriezen, zoals ook het geval is met andere persoonlijke toeslagen bij Eindhoven Packaging.

Voor de overige punten verwijs ik u naar de tekst van het sociaal plan

De leden beslissen
Met de werkgever is afgesproken dat hij het concept sociaal plan aan de werknemers verstuurt. De leden van de bonden beslissen erover op vrijdag 14 mei tijdens een bijeenkomst die om 14.30 uur begint. Tijdens de bijeenkomst zullen wij het sociaal plan toelichten en vragen beantwoorden.

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u contact met mij opnemen. Op de ledenbijeenkomst zelf kan ik helaas niet aanwezig zijn. Karin Baelemans (040)2116674 of email k.bealemans@cnvdibo.nl