Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave dinsdag 11 mei 2004

* VERDACHTEN AANGEHOUDEN VOOR WONINGINBRAKEN

MAASSLUIS - Met de aanhouding van in totaal 18 verdachten heeft de recherche van district Waterweg een groot aantal bedrijfsinbraken, openlijke geweldplegingen en bedreigingen opgelost. Aanleiding van het onderzoek was een stijging van het aantal bedrijfsinbraken in Maassluis waarbij kluizen, geld en goederen werden buitgemaakt. Op 3 december 2003 werd de eerste verdachte, een 19-jarige man uit Maassluis, op heterdaad aangehouden tijdens de diefstal van een motor die stond geparkeerd op het Hoofd. Van 2 februari tot 30 april jl. werden de overige verdachten, uit met name Maassluis, aangehouden. Zeven van hen zijn minderjarig. Zij worden verdacht van het plegen van inbraken in onder meer auto's, bedrijven, benzinestations, instellingen en horecagelegenheden in Maasluis maar ook in Leidschendam. Dit gebeurde in wisselende samenstellingen in de periode van september 2003 tot en met april 2004.
Tijdens doorzoekingen in de woningen van vier van de verdachten werden verdovende middelen, enkele duizenden euro's en diverse van diefstal afkomstige goederen aangetroffen. Ook werd een personenauto, die mogelijk bij enkele inbraken werd gebruikt, in beslag genomen. Het buitgemaakte geld werd met name besteed in het uitgaansleven en aan gokken.
(PERSOFFICIER VAN JUSTITIE)


* STEEKPARTIJ
SCHIEDAM - Maandagochtend omstreeks negen uur raakten twee mannen uit Schiedam gewond na een steekpartij in een horecagelegenheid aan de Boerhaavelaan. De twee, Schiedammers van 37 en 44 jaar, kregen door nog onbekende oorzaak onenigheid met elkaar wat op een gegeven moment werd beslecht met een vecht- en steekpartij. De 44-jarige man werd ter plaatse aangetroffen en naar het Schielandziekenhuis vervoerd voor behandeling aan een schaafwond op zijn gezicht. De 37-jarige man liep een hoofdwond op en ging na de steekpartij naar zijn woning in de Stationsstraat. Vanaf zijn woning werd hij door personeel van de AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond overgebracht naar het Holyziekenhuis in Vlaardingen. Beide mannen werden voor nader verhoor en onderzoek aangehouden en ingesloten.


* BRAND IN EETGELEGENHEID
ROTTERDAM - Maandagmiddag omstreeks half vier ontstond in de keuken van een eetgelegenheid in de Meerdervoortstraat brand. Een afzuigkap had vlam gevat. Twee mannelijke personeelsleden, 42 en 38 jaar, raakten licht gewond. Zij werden met ademhalingsproblemen door personeel van de Ambulancezorg Rotterdam-Rijnmond vervoerd naar het MCRZ, lokatie Zuiderziekenhuis. Brandweerpersoneel bluste het vuur.


* SNELHEIDSCONTROLES
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie (Bureau Verkeerstoezicht) hield woensdagmorgen en -middag, naar aanleiding van klachten over te hoog gereden snelheden, op het Weena, Westblaak en Blaak snelheidscontroles.
Op het Weena hielden tussen tien uur en half twaalf 55 van de in totaal 485 passerende automobilisten zich niet aan de 50-limiet. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 76 km/uur.
Op de Westblaak reden tussen kwart voor twaalf en één uur 44 van de in totaal 284 passerende autobestuurders harder dan '50'. Hoogst gemeten overtreding bedroeg 80 km/uur. Tussen één en twee uur hielden 16 van de in totaal 290 passerende automobilisten het gaspedaal te diep ingedrukt. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 73 km/uur in plaats van '50'.


* MAN EN VROUW AANGEHOUDEN WEGENS BETROKKENHEID SCHIETPARTIJ

(zie ook persberichten 6/4/2004 en 7/4/2004) SCHIEDAM/HOOGVLIET - Politiemensen hielden maandagavond omstreeks half acht in een woning in de Fauststraat in Hoogvliet een 21-jarige man en een zeventienjarig meisje (beiden uit Rotterdam) aan. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij een schietpartij die dinsdagmiddag 6 april jl. plaatsvond in een metrotrein, nabij het metrostation Schiedam-Centrum. Hierbij raakte een negentienjarige jongen uit Spijkenisse gewond. Het slachtoffer liep daarbij verwondingen aan buik en been op. Politiepersoneel stelde na dit schietincident een onderzoek in dat maandagavond resulteerde in de aanhoudingen van de beide verdachten. Beiden werden voor nader verhoor en onderzoek in verzekering gesteld.