3 e persbericht van maandag 10 mei 2004

Eindhoven 10-05-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Aanhoudingen na vechtpartij

Twee Eindhovenaren (31 en 41 jaar oud) zijn maandagavond rond 19.00 uur aangehouden in het Stadswandelpark aan de Alberdingk Thijmlaan. Ze zouden daar kort daarvoor tijdens een ruzie een bierblikje in het gezicht van een 39-jarige man uit Waalre hebben gegooid. Deze liep daardoor een wondje onder zijn oog op. De aanleiding voor de ruzie is onbekend. Bij zijn aanhouding verzette de 31-jarige man zich heftig, waarbij hij een agent in diens gezicht trapte. Beide mannen zijn aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek.

Helmond: Snelheidscontroles

Op de Houtsestraat en de President Rooseveltlaan zijn maandag snelheidscontroles gehouden. Op de Houtsestraat werden tussen 11.45 en 13.45 uur 613 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 128 harder dan de toegestane 50 km/u, waarbij 76 km/u de hoogst gemeten snelheid was. Op de President Rooseveltlaan werden tussen 14.40 en 16.30 uur 1668 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid was 80 km/u. In totaal reden er 66 bestuurders harder dan de toegestane 50 km/u.

Deurne: Inbraak in kantoor

Bij een inbraak in een kantoor aan De Martinet zijn onder meer een waterkoker, een vuilnisbak, keukengerei en huishoudelijke artikelen weggehaald. Dat gebeurde tussen donderdagmiddag 17.30 uur en maandagochtend 8.30 uur. Een ruit van het pand is ingeslagen.

Deurne: Opgepakt na bedreigen ex-vrouw

Een 40-jarige man uit Deurne is maandagavond rond 19.40 uur in een woning in Deurne aangehouden. In het huis woont zijn ex-vrouw. De man heeft een verbod om binnen te komen. Toen hij dat toch deed, werd hij door de politie aangehouden. Omdat hij de vrouw met een mes bedreigd zou hebben, is hij in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Neerkant: Gereedschap weggehaald

Uit een garage bij een woning aan de Heitrak zijn twee boormachines, een decoupeerzaag en een slijpmachine gestolen. Dat gebeurde tussen zondag 22.00 uur en maandag 6.00 uur. Het slot van de buitendeur van de garage is opengebroken.