Gemeente Voerendaal


11/5/2004 - Beloning van 1000

Op vrijdag 16 april 2004 hebben medewerkers van de buitendienst van de gemeente Voerendaal geconstateerd dat het hekwerk rondom een kunststof bufferzak bovenaan de Kunderberg te Ubachsberg opengeknipt was. Uit de bufferzak was een stuk groene folie van ca. 6 bij 5 meter gesneden.

Deze bufferzak dient voor de tijdelijke opslag van rioolwater in het geval van extreme regenval en voorkomt dat stroomafwaarts gelegen woningen aan de Kunderberg en in Kunrade overlast krijgen.

Tijdens de reparatiewerkzaamheden bleek de schade zo groot dat deze niet hersteld kon worden. Vervanging van de kunststof zak is noodzakelijk. De kosten hiervan bedragen ca. 45.000. Om u een indicatie te geven: dit komt neer op 3,50 per inwoner !

Kan de gemeente niemand aansprakelijk stellen voor deze daad, dan zullen de kosten gedekt moeten worden uit het rioolfonds. Hiervoor zal de rioolheffing de komende 10 jaar met 1,= per aansluiting extra verhoogd moeten worden.

Het college van Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Voerendaal vindt deze zaak zo ernstig dat ze een beloning van duizend euro uitlooft voor de tip die leidt tot aanhouding van de dader(s).

Heeft u informatie dan kunt u contact opnemen met de Gemeente Voerendaal. Telefonisch bereikbaar onder nummer : 045-5753399.